Energiebesparing

Energiebesparing

Energiebesparing is veel makkelijker dan je denkt. Je kunt bijvoorbeeld bij de aanschaf van apparaten letten op de hoeveelheid energie die ze verbruiken. Als je toch een nieuwe wasmachine nodig hebt, kunt je ook kiezen voor een energiezuinig apparaat. Ook bij de aanschaf van een computer of laptop kun je rekening houden met het energieverbruik.

Let op verspilling van energie

Ongetwijfeld heb jij ook talloze apparaten dag en nacht aangesloten staan. Daarmee verbruiken ze wel onnodig energie. Verspilling dus! Apparaten die aangesloten zitten op een stopcontact maar niet gebruikt worden, verbruiken wel degelijk elektriciteit. Zonde van de energie en van je geld. Ga de strijd aan met energieverspilling met energiezuinige apparaten, het is namelijk best makkelijk om minder energie te verspillen.

Energiebesparing

Wil  je aan energiebesparing doen dan is 75% te bereiken met isolatie. Dus is het beter eerst te inventariseren, vervolgens de woning gaan isoleren en dan pas gaan denken aan energiewinning bijvoorbeeld door zonnepanelen aan te schaffen.

Energiebesparing kan op veel manieren worden bereikt

Je kunt op veel manieren energie besparen. Niet alleen verstandig omgaan met elektrische apparaten, ook je huis goed isoleren bijvoorbeeld, scheelt je jaarlijks veel energiekosten. Denk ook eens aan gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie of dubbel glas.

Bespaar slim hoeveel energie kan jij besparen

Energieadviseur

Om te weten wat je precies kan doen om energie te besparen, kan je een energie adviseur inhuren. De adviseur kan je precies vertellen hoe je het aan moet pakken, hoeveel geld het kan opleveren en hoeveel geld het je gaat kosten.
Houhetwarm.nl sprak met twee energieadviseurs. In het blog Wat doet een energieadviseur kan je hun verhaal lezen. Ook kan je een adviseur via Houhetwarm.nl aanvragen. Laat hieronder je email adres achter en we nemen contact met je op.

adviseur energie besparing aanvragenNationaal Energie bespaarfonds

In Nederland zijn er nog teveel woningen die niet geïsoleerd zijn. De overheid wil huiseigenaren de mogelijkheid bieden de eigen woning te isoleren ook wanneer zij onvoldoende financiële middelen hebben. Behalve voor het isoleren van de woning worden er ook leningen verstrekt voor het opwekken van energie, dus voor zonnepanelen, zonneboilers of windmolens. Hiervoor is het Nationaal Energiebespaarfonds opgericht, in dit fonds zit € 300.000.000, bijeengebracht door de overheid, de ASN bank en de Rabo bank. Je kunt een aanvraag voor een lening indienen wanneer de kosten van de isolatie van energie minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 bedragen. Je leent dit bedrag tegen een rente van 3 tot 3,5 % gedurende de gehele looptijd. Begin 2014 is het mogelijk een aanvraag voor een lening in te dienen, ga hiervoor naar www.ikinvesteerslim.nl
Reactie plaatsen