Koelkast

Jaarlijks verbruikt de koelkast in een gemiddeld Nederlands huishouden samen met de diepvries ongeveer 590 kWh aan elektriciteit. Dit kost rond de € 130,-. De verschillende modellen lopen qua energieverbruik behoorlijk uiteen. Door bij aanschaf op het energielabel te letten kunt u ervoor zorgen dat u een energiezuinige koelkast koopt.

Moderne koelkasten verbruiken minder energie

Het jaarlijks energieverbruik in kWh staat op het energielabel dat in winkels op koelkasten is aangebracht. Als u kiest voor een apparaat met energielabel A++ of A+++, bent u er zeker van dat uw koelkast zuinig met energie omgaat. Heeft u een oude koelkast? Overweeg om hem te vervangen voor een nieuwe en energiezuinige. Het verbruik van een nieuwe koelkast kan echt heel veel schelen met een toestel van een paar jaar oud. Energiezuinige koelkasten zijn meestal iets duurder in aanschaf, maar ze belasten het milieu veel minder. En ook niet onbelangrijk, uw energierekening vaart er ook bij!

Maak slim gebruik van het vermogen

Meestal is 60% van het vermogen van uw koelkast voldoende om alles op de juiste temperatuur te houden. Stelt u de koelkast hoger in, dan loopt het energieverbruik ook op. Hetzelfde geldt voor voedsel dat nog warm is. Als u het laat afkoelen buiten het apparaat hoeft deze niet onnodig hard te werken om ze te koelen.

Neem een koelkast die bij u past

Zo'n hele grote koelkast is natuurlijk hartstikke mooi en luxe zijn, maar heeft u die wel nodig? Het energieverbruik van een groot apparaat is vele malen hoger dan dat van een kleine. Koop dus een apparaat die past bij de grootte van uw huishouden. Het energieverbruik loopt dan niet onnodig op.
Reactie plaatsen