Hogedruk reiniger

Een hogedruk reiniger verbruikt water en stroom. In sommige gevallen wordt warm water uit de kraan gebruikt. In dat geval wordt er voor het warme water ook gas verbruikt. Een hogedru kreiniger verbruikt ergens tussen de 500 en 1200 liter water per uur, afhankelijk van het type. Ook het soort gebruik bepaalt de kosten, maar een gemiddeld huishouden in Nederland is jaarlijks ongeveer € 5,- per jaar aan water kwijt. Ook aan stroom kost een hogedruk reiniger het gemiddeld huishouden ongeveer € 5,-per jaar.

Sporadisch of regelmatig gebruik van de hogedruk reiniger

Het energieverbruik hangt af van wat u met de hogedruk reiniger wilt. Gaat u het apparaat regelmatig gebruiken dan zijn er zwaardere reinigers op de markt. Deze leveren meer resultaat maar verbruiken daardoor ook meer energie. Voor zwaar vervuilde zaken kan het nodig zijn om een hogedruk reiniger met warm water te gebruiken. Niet elk model is hiervoor geschikt. Hier moet u dus rekening mee houden als u van plan bent een hogedrukreiniger te kopen.

Reinigen met warm water

Een hogedrukreiniger met warm water werkt goed tegen hardnekkig vuil. In dat geval sluit u de hogedrukreiniger aan op de warmwatervoorziening. Het verwarmen van het water kost natuurlijk ook energie.
Reactie plaatsen