Diepvriezer

Een energiezuinige diepvrieskast verbruikt per jaar ongeveer 170 kWh, dat betekent een kostenpost van ongeveer € 40,-. Een wat oudere diepvriezer verbruikt echter veel meer energie. Een koelvriescombinatie met energielabel A verbruikt ongeveer 280 kWh per jaar (€ 60,-). Heeft u een koelvriescombinatie met energielabel B dan verbruikt hij al snel 600 kWh (€ 115,-).

Een nieuwe diepvriezer verbruikt minder energie

Met een diepvries met energielabel A+++ weet u dat u een energiezuinig apparaat heeft gekocht. Omdat de vriezer dag en nacht aanstaat is het samen met de koelkast een van de grootste energieverbruikers bij u in huis. Het kan dus geen kwaad om een energiezuinige diepvries te hebben.

Diepvrieskist houdt de kou beter vast dan een diepvrieskast

Koude lucht daalt en dat betekent dat de kou in een diepvrieskist beter binnen blijft dan bij een diepvrieskast. Bij een diepvrieskast loopt de koude lucht direct de deur uit als u hem opendoet. De diepvrieskist is dus iets energiezuiniger.

Een te grote vriezer is zonde van de energie

Het verbruik van een grote vriezer is logischerwijs hoger dan dat van een kleine. U kunt beter een diepvries kopen die past bij de hoeveelheid voedsel die u wilt invriezen. Daarbij verbruikt een halflege vriezer net zoveel energie als wanneer hij vol is. Eventueel kunt u de lege ruimte opvullen met isomoblokken. De blokken houden water en kou vast.

Diepvries ontdooien: 2 keer per jaar

Om uw diepvries energiezuinig te houden kunt u hem het beste 2 keer per jaar ontdooien. De grote stukken ijs komen hiermee los. Dat zorgt ervoor dat de diepvries minder hard hoeft te werken en minder energie verbruikt.
Adriaan
Door

Adriaan

op 04 Jul 2019

wij hebben een Bosch vriezer van 19 jaar oud. heb een Kwh meter ertussen geplaatst. deze warme periode, 21 dagen ( 12-6 ..4-7) 9 Kwh.=12 /mnd = 144/Jr !!!!!! ontdooien 2x/jr.

Reactie plaatsen