Dubbel glas

Dubbel glas

Dubbel glas werkt isolerend. Dubbelglas is op dit moment de meest gebruikte vorm van isolerend glas. Dit glas bestaat uit 2 glasplaten, die luchtdicht met elkaar zijn verbonden. Tussen de glasplaten zit een bepaalde afstand waardoor het dubbel glas isolerend werkt. Dubbel glas werkt isolerend voor warmte en geluid en wordt in moderne woningen dan ook standaard geplaatst. Dubbel glas voorkomt namelijk dat een hoop warmte de woning verlaat via de ramen, waardoor woningen een stuk energiezuiniger zijn.

Energie besparen

Met dubbel glas bespaar je op energie omdat de warmte beter binnen wordt gehouden. De dikte van het glas heeft overigens vrijwel geen invloed op de isolatiewaarde. Het is met name de lucht of het gas tussen de 2 glasplaten die ervoor zorgt dat het goed isoleert. Lucht geleidt warmte slecht, een eigenschap die er bij dubbel glas voor zorgt dat de warmte niet ontsnapt. Een gemiddelde woning in Nederland heeft ongeveer 20 m² glas. Met dubbel glas bespaar je in een gemiddelde woning ongeveer 400 m³ gas per jaar ten opzichte van enkel glas. Dat scheelt al gauw € 200,- per jaar. De kosten die je maakt voor dubbel glas verdien je binnen een paar jaar terug.

Zweedse methode: dubbel glas maken van enkel glas

Er is een methode om dubbel glas te maken van je bestaande ramen. Deze methode wordt de Zweedse methode genoemd en hiermee wordt dubbel glas ter plekke gemaakt. Aan de binnenkant van je bestaande ruiten wordt een glasplaat van 4 mm vastgekit, waarbij wordt gezorgd voor 15 mm spouw tussen de beide glasplaten. Meestal wordt er bij de Zweedse methode glas met een warmtereflecterende coating gebruikt. Door de coating krijgt het dubbel glas dezelfde isolatiewaarde als HR glas.

Prijzen dubbel glas

Hieronder vind je een tabel met een indicatie van de kosten voor de diverse soorten isolatieglas.

 (Prijzen november 2012)


Soorten glasU WaardeKosten 100 cm/100 cm 
Enkel glasu = 5,8€ 65,00
Voorzetraam met coatingu = 2,0€ 145,00
Voorzetraam zonder coatingu = 2,8€ 120,00
Dubbel glas  thermopaneu = 2,8€ 115 - € 140
HR glasu = 2,0 – 1,7€ 145,00
HR+ glasu = 1,6 – 1,2€ 150 - € 180
HR++ = 2 voudig glasu = 1,1€ 160,00
De Zweedse methodeu = 2,0 – 1,6€ 120,00

Offerte dubbel glas

Wil je direct weten hoeveel dubbel glas jou gaat kosten? Vul dan de offerte aanvraag in en je krijgt snel van verschillende bedrijven een offerte.

offerte-aanvragen

Houhetwarm.nl werkt voor glasisolatie samen met Skydreams. Je offerte aanvraag komt via Houhetwarm.nl bij dit bedrijf terecht. Via Skydreams benaderen glasbedrijven je met hun offertes en aanbiedingen op het gebied van glasisolatie.

Reactie plaatsen