Gratis Isolatiegids
Kruip en spouw

Page content

Isolatiewaarde van isolatiematerialen

Isolatiewaarde van isolatiematerialen

De isolatiewaarde van de verschillende isolatiematerialen kan je vergelijken. Om dit te kunnen doen wordt er gewerkt met de volgende waarden:

L- waarde

L-waarde (lambda-waarde): hoe kleiner deze waarde is , hoe beter het materiaal isoleert. (Deze waarden staan in de tabellen van houhetwarm.nl).Vergelijk bijvoorbeeld een resolschuim-isolatie-plaat (lambda-waarde 0,024) met een cellulairglas-isolatieplaat (lambda-waarde 0,050). Dit betekent dat die laatste ongeveer de helft minder isoleert en dat je met cellulair glas een dubbele dikte nodig hebt om dezelfde isolatiewaarde te verkrijgen als de eerste.

U-waarde

U-waarde: deze waarde wordt meestal gebruikt bij zaken waar je geen dikte kan kiezen (zoals ramen). Ook hier geldt hoe lager het getal, hoe beter isolerend. Bijvoorbeeld enkel glas heeft een U=5,7 terwijl HR-glas U=1,1. Hoogrendementsglas isoleert dus meer dan 5 maal beter dan enkel glas. (Deze waarden staan bij glas op houhetwarm.nl)

R-waarde

R-waarde of de warmteweerstand: dit is te berekenen door de dikte van een isolatiemateriaal (uitgedrukt in meters) te delen door de lambda-waarde. Hier geldt: hoe hoger het getal, hoe beter isolerend.

Isolatiewaarde van isolatiematerialen

Vergelijk hier de isolatiewaarden en milieubelasting van de verschillende isolatiematerialen voor vloerisolatie

Vergelijk hier de isolatiewaarden en milieubelasting van de verschillende isolatiematerialen voor dakisolatie

Vergelijk hier de isolatiewaarden en milieubelasting van de verschillende isolatiematerialen voor gevelisolatie

Vergelijk hier de isolatiewaarden en milieubelasting van de verschillende isolatiematerialen voor kruipruimte isolatie

Vraag hier direct je offertes

Alle isolatiebedrijven in Nederland werken met isolatiematerialen met een hoge isolatiewaarde. Wil je aan de gang met isolatie, dan is het handig om isolatiebedrijven te laten langskomen. Zij kunnen je precies vertellen welke isolatiewaarde nodig is voor jouw situatie.

Houhetwarm regelt dit voor je:

Klik hier voor offertes spouwmuurisolatie

Klik hier voor offertes kruipruimte isolatie

    Comment Section

    0 reacties op “Isolatiewaarde van isolatiematerialen

    Plaats een reactie


    *