Materialen kruipruimte isolatie

Materialen kruipruimte isolatie

Om je kruipruimte te isoleren heb je de keuze uit een aantal materialen. De keuze hangt onder andere af van de hoogte van de kruipruimte en of je een houten of betonnen vloer in je woning hebt. Let op, lang niet alle isolatiematerialen kun je gebruiken voor isolatie van de kruipruimte. Materialen voor kruipruimte isolatie die niet goed tegen vocht kunnen, kan je beter niet in de kruipruimte gebruiken.

[mwm-aal-display]De vloer isoleren met purschuim

Door de onderkant van de vloer te isoleren met purschuim zorg je ervoor dat kou en vocht geen kans krijgen om naar boven te trekken. De begane grondvloer is helemaal dicht en laat niets meer door. Ook voelt de vloer iets warmer aan, wat natuurlijk prettig aanvoelt als je met blote voeten over de vloer loopt. Purschuim heeft geen hoge milieubelasting, maar zou, als het niet goed wordt aangebracht, niet goed voor je gezondheid zijn. Lees ook het blog over veilig isoleren met purschuim isolatie.

Hier kan je offertes aanvragen voor kruipruimte isolatie


Blog Kosten vloerisolatie

Houhetwarm.nl (Pine Berg) heeft een aantal blogs geschreven over de kosten vloerisolatie. Ik wil je informatie geven over de kosten van vloerisolatie en de kosten voor de kruipruimte isolatie en de al dan niet duurzame isolatiematerialen die je het beste kunt gebruiken. Vloerisolatie en kruipruimte isolatie zijn een van de meest eenvoudige en minst dure manieren om je huis te isoleren. En het scheelt 15 procent van je warmteverlies. Ik wil graag weten hoeveel vloerisolatie kost en welke materialen worden geadviseerd. Daarom heb ik een offerte op mijn eigen site Houhetwarm.nl opgevraagd. (overigens werkt Houhetwarm.nl op dit moment rechtstreeks met bedrijven en niet meer via groter offerte aanbieders). Hier kan je de serie blogs over vloerisolatie en kruipruimte isolatie lezen.

Tonzon, Isoltrend en Prostelko: thermoskussens en bodemfolie

Tonzon vloerisolatie bestaat uit 2 lagen. De bodem van de kruipruimte wordt om te beginnen bedekt met een bodemfolie die vocht tegenhoudt. Tegen de onderkant van de vloer worden met lucht gevulde thermoskussens aangebracht. Die zorgen ervoor dat de warmte vanuit de woning niet naar de kruipruimte uitstraalt en uiteindelijk verloren gaat. Daarnaast kan je kiezen voor isoltrend of isolatiefolie. Het zijn allemaal goede isolatiematerialen.


Kruipruimte isolatie, isoltrendBodemisolatie chips in de kruipruimte

Als een kruipruimte laag is, kan deze geïsoleerd worden met bodemisolatie chips. De chips zijn gemaakt van piepschuim en hebben een schelpachtige vorm. Op de bodem van de kruipruimte komt een laag van ruim 30 centimeter die vocht en kou tegenhoudt. Zo wordt voorkomen dat kou in uw huis trekt en daardoor springt de verwarming minder vaak aan.

Schelpen isolatie

In kruipruimtes is het tijdens natte periodes vaak vochtig of zelfs gewoon nat. Door de wisselende grondwaterstanden en optrekkende kou vanuit de kruipruimte naar de vloer is de begane grond vaak ronduit koud. In veel kruipruimtes ligt een laag zand, waardoor bij een hoge waterstand het vocht naar boven wordt gezogen. Schelpen nemen het vocht juist op en voorkomen dat je `s avonds met koude voeten zit. Bovendien krijgen schimmels en zwammen geen kans.

Direct beginnen met isoleren? Vraag dan nu een offerte aan en wij zoeken voor jou de beste isolatiebedrijven.

Hier kan je offertes aanvragen voor kruipruimte isolatie

G M
Door

G M

op 20 Apr 2017

Welk bedrijf heeft vloerisolatie van hennep, die net als purschuim aangebracht word? Het is volgens mij in Duitsland wel beschikbaar.

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 28 Apr 2017

Dat is mij niet bekend.

Nancy Eilert
Door

Nancy Eilert

op 17 Sep 2015

Ik wil graag mijn kruipruimte van krap 40cm hoog graag isoleren. Ik hep al meerdere bedijven over de vloer gehad, tonzon, isoltrend, die mijn voorkeur hebben. Echter, toen ze de kruipruimte zagen zeiden ze dat het veel te laag was. Ze adviseerden piepschum wokkels. Nou ben ik niet zo voor kunststof en bovendien dacht ik dat het bewerkelijk zo worden als er iets met een gasleiding of zo moest gebeuren. Vraag: geeft een bodemfolie niet evengoed isolatie als piepschuim? De ruimte wordt zo toch ook droog gehouden denk ik. Vriendeelijk groet, Nancy

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 17 Sep 2015

Beste Nancy, Dank voor je reactie op mijn blog over materialen kruipruimte isolatie. Ik snap je probleem. Inderdaad in een lage kruipruimte kan je geen TONZON of een folie aanbrengen, omdat je er niet in kan werken. Een bodemfolie is een hard plastic zeil dat over de hele bodem van de kruipruimte wordt gelegd. Het houdt wel iets aan kou en vocht tegen, maar echt isoleren doet het niet. De folie wordt overigens ook gelegd omdat het voor de mannen die in de kruipruimte werken aangenamer is. Dus alleen folie biedt niet genoeg isolatie. Er zijn wel alternatieven voor kunststof en dat is biofaom. Dit zijn een soort piepschuim wokkels (bolletjes) maar dan van een afbreekbaar materiaal. Dit kan in een lage kruipruimte geblazen worden. Misschien is dit iets voor je? Hier meer info over https://houhetwarm.nl/isolatiematerialen/biofoam-pearls-voor-isolatie-van-de-spouwmuur-de-vloer-het-dak/" rel="nofollow">biofaom.

Reactie plaatsen