Isoltrend

Isoltrend

Isoltrend is isolatiemateriaal dat bijzonder geschikt is voor dakisolatie, voor het isoleren van de vloer en van de kruipruimte. De ervaringen van Isoltrend in de kruipruimte kun je lezen op het blog van houhetwarm.nl

Isoltrend kan tussen vloeren aangebracht worden, maar ook aan de onderzijde van de vloer in de kruipruimte. Op de bodem van de ruimte wordt dan nog een laag dik plastic gelegd om de ruimte droog te houden.

Voordelen Isoltrend

Het materiaal bestaat uit meerdere lagen folie met tussen de lagen een soort wattendeken. Het is een thermisch kussen. Hierdoor blijft de vloer van de kamer aangenaam warm. De plastic folie houdt de bodem van de kruipruimte droog.

Wat zijn de voordelen van dit isolatiemateriaal?
  • Hoge Rc waarde 3,4
  • De kruipruimte blijft goed bereikbaar
  • Besparing van 20% op gasverbruik
  • Het isolatiemateriaal wordt in rollen aangeleverd en is makkelijk te verwerken
  • Het materiaal wordt strak tegen de onderzijde van de vloer aangebracht en is daardoor minder kwetsbaar voor scheuren

Nadelen van Isoltrend

Isoltrend is niet gecertificeerd. Voor een gecertificeerd vergelijkbaar materiaal kan je beter kiezen voor Is0booster of Isofolie.
jans
Door

jans

op 06 Nov 2018

Na n telefoontje snel en goed advies ..al na n paar dagen goed werk geleverd volgens afspraak...bij ons en de buren

willem
Door

willem

op 29 Oct 2016

Wij hebben Isoltrend onder onze vloer (kruipruimte) laten aanbrengen: tegen de houten vloer en op de zandlaag in de kruipruimte. Onze CV ketel slaat veel minder aan (wordt eigenlijk niet meer echt heet), het is behaaglijk (voelt niet meer kil) , we hebben nu warme voeten als we naar bed gaan en we merken duidelijk het verschil waar niet geïsoleerd kon worden en waar wel. Certificaat? Overbodig: het werkt gewoon perfect!

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 31 Oct 2016

Beste Willem, dank voor de reactie!

Reactie plaatsen