BioFoam Pearls voor isolatie van de spouwmuur, de vloer of het dak

BioFoam Pearls kan je gebruiken voor isolatie van de spouwmuur, de vloer of het dak. Spouwmuurisolatie met de traditionele materialen zijn al bekend. Minder bekend zijn de BioFoam Pearls. Dit isolatiemateriaal is het groene alternatief van de meest bekende EPS Termoparels. In onderstaande afbeelding is te zien waarom het product “groen” is en waarom het met een C2C certificaat is betiteld. Het wordt namelijk gemaakt van organisch materialen en het eindproduct is te recyclen. Hierdoor heeft dit isolatiemateriaal een zeer kleine CO2 footprint.http://www.termokomfort.nl/isolatiematerialen/biofoampearls

BioFoam Pearls zijn in werkelijkheid ook echt groen van kleur, dit is gedaan om een duidelijk onderscheid te maken met de EPS Termoparels.

[mwm-aal-display]

Toepassingen van BioFoam Pearls

Spouwmuur isolatie


BioFoam Pearls hebben nagenoeg dezelfde eigenschappen als de EPS Termoparels. Door de dampopen structuur van het product is het bijzonder geschikt om de spouwen mee te isoleren. Tenslotte blijft de functie van de spouw om te ventileren. De dampdiffusie weerstandsgetal is dan nagenoeg te verwaarlozen (1 – 2 µ), dit betekent dat de damp in de spouw nagenoeg geen weerstand ondervindt om te kunnen drogen. Het materiaal blijft dus droog. Het wordt op de gebruikelijke wijze in de spouw geblazen door kleine gaten in de voegen te boren, de spouw wordt vol geblazen met ca. 4 mm grote BioFoam Pearls en na afloop worden de gaten netjes gedicht. Ook kan dit materiaal gebruikt worden voor isolatie van het dakspouw en voor de vloer.

Dakisolatie


Bij dakisolatie wordt het materiaal tussen het dakbeschot en de dakpannen in aangebracht. Om de 2 meter wordt een rij dakpannen in verticale richting verwijderd en wordt er door middel van een lans de spouw gevuld.

Vloerisolatie


Bij vloerisolatie wordt het materiaal als bodemafsluiter gebruikt, dit geeft een verlaging van de relatieve vochtigheid in de kruipruimte en tegelijkertijd een isolerende werking. De comfort en behaaglijkheid wordt hiermee bevorderd. De toepassing kan zowel bij een betonnen- als een houtenvloer.

Isolatiewaarde

De isolatiewaarde van is natuurlijk afhankelijk van de dikte van het aangebrachte materiaal, maar is vrijwel gelijk aan dat van EPS Termoparels. Ook zijn de BioFoam Pearls verkrijgbaar met grafiet bewerking voor een hogere isolatiewaarde.

Kijk voor de isolatiewaarden in deze lijst

Brandklasse:

Zowel de groene als grijze variant van de BioFoam Pearls zijn brandklasse B2 gecertificeerd.

Bij een gemiddelde tussenwoning kost dit materiaal tussen de € 16 en € 17 per m²

Wil je het allemaal nog eens rustig nalezen? Dat kan, download hier de pdf Bio foam pearls

download pdf met informatie over biofoam pearls

 

Wil je aan de slag met spouwmuurisolatie? Vraag hier een offerte aan.

[phxoptin id=1430498097]
Reactie plaatsen