Thermoskussens zijn Tonzon, Isoltrend, Isobooster en PIF isolatiefolie

Thermoskussens zijn Tonzon, Isoltrend, Isobooster en PIF isolatiefolie

Thermoskussens is de merknaam voor Tonzon. Isoltrend, Isobooster en PIF Isolatiefolie (voorheen prostelko) bestaan uit laagjes aluminiumfolie met lucht er tussen. Bij Isoltrend, Isobooster en PIF Isolatiefolie (voorheen prostelko) zijn luchtbolletjes in het materiaal verwerkt. Tonzon thermoskussen maakt gebruik van de lucht zonder de bolletjes. De lucht onder de onderkant van de vloer wordt afgeschermd met brede banen folie, die de lucht op die manier insluiten. Het warmteverlies naar beneden wordt vrijwel volledig geblokkeerd. Deze isolatiematerialen worden vaak in combinatie met een dikke bodemfolie aangebracht. Deze isolatiematerialen worden tegen de onderkant van de vloer gemonteerd, de bodemfolie komt op het zand van de kruipruimte te liggen. Deze bodemfolie zorgt ervoor dat de kruipruimte en de onderkant van de vloer droog is voordat het materiaal wordt aangebracht.

Wil jij Tonzon vergelijken met andere isolatiematerialen? Klik hier voor offertes.

Deze isolatiematerialen zorgen ervoor dat de warmte van de vloer niet verder naar beneden kan en dat vocht uit de grond niet naar boven kan. Het zijn stuk voor stuk uitstekende isolatiematerialen, maar met verschillende isolatiewaarden en in verschillende prijsklassen.

[mwm-aal-display]

Thermoskussens Tonzon

TONZON, zoals de fabrikant van dit isolatiemateriaal het liever met hoofdletters schrijft, is een isolatiemateriaal, is vooral een systeem, dat makkelijk aan te brengen is. Je kunt het gebruiken voor kruipruimte isolatie en dakisolatie aan de binnenkant. TONZON heeft zelf deze isolatiemethode ontwikkeld en het de merknaam Thermoskussen gegeven. Het is een opvouwbaar isolatiemateriaal, dat makkelijk vervoerd kan worden. Het isolatiemateriaal van Tonzon is een dun glimmend aluminiumfolie. Door het aanbrengen van verschillende lagen is het mogelijk met weinig materiaal een hoge isolatiewaarde behalen. De isolerende werking wordt veroorzaakt door reflectie van warmtestraling en door het creëren van gesloten luchtkamers.

Tonzon pakt de lucht dus onder de vloer in. Banen met de kunststof folie worden tegen de onderkant van de vloer in de kruipruimte aangebracht. De warmte van de vloer kan niet meer verdwijnen, want wordt tegengehouden door de folie. Tonzon vergelijkt zelf het product met een thermosfles. Ook die houdt de warmte vast.

Kosten van Thermoskussens Tonzonvloer-oppervlak25 m²30 m²35 m²40 m²45 m²50 m²55 m²60 m²meer dan
60 m²
aanneemsom
incl btw
€ 1.225,-€ 1.325,-€ 1.440,-€ 1.590,-€ 1.730,-€ 1.850,-€ 1.990,-€ 2.120,-€ 35,- m²

Factoren die de prijs van Tonzon kunnen verhogen zijn

  • Een slechte toegang tot de kruipruimte
  • Zeer lage werkhoogte
  • Meerdere kleine vakken
  • Veel leidingen en ophangbeugels
  • Af en toe water in de kruipruimte

Genoemde prijzen zijn richtprijzen zijn voor het leveren en aanbrengen van het gehele systeem.

Hierbij een filmpje waarin de werking van Tonzon wordt uitgelegd


Isoltrend, Isobooster en Isofolie

Isoltrend, Isobooster en Isofolie lijken erg op elkaar. Het isolatiemateriaal bestaat uit meerdere lagen folie met tussen de lagen een soort wattendeken. Het zijn zogenoemde thermische kussens. Hierdoor blijft de vloer van de kamer aangenaam warm. Net als bij Tonzon wordt ook bij Isoltrend en Isobooster een dikke plastic folie op de bodem van de kruipruimte gelegd. De voordelen van deze materialen is dat de kruipruimte goed bereikbaar blijft. Het materiaal wordt strak tegen de onderzijde van de vloer aangebracht en is daardoor niet kwetsbaar. Isoltrend is als enige van deze materialen niet gecertificeerd. Voor een gecertificeerd vergelijkbaar materiaal kan je beter kiezen voor Is0booster of Isofolie.

PIF isolatiefolie (voorheen Prostelko)

[caption id="attachment_2787" align="alignright" width="171"]Prostelko als een warme deken onder de vloer PIF isolatiefolie (voorheen Prostelko)[/caption]

PIF isolatiefolie (voorheen Prostelko) is een relatief nieuw isolatiemateriaal. Het is een isolatiefolie dat bestaat uit verschillende lagen aluminiumfolie, afgewisseld met luchtkussens. De werking van PIF isolatiefolie is als volgt: de warmte van de vloer kan niet meer verdwijnen in de kruipruimte, want wordt tegengehouden door de folie. De warmte weerkaatst. Daarvoor zorgt de reflecterende folie. De lucht in de luchtkussentjes zorgen ook voor isolatie. Je kunt het bij vloerisolatie zowel voor houten als voor betonnen vloeren gebruiken. Ook voor gevelisolatie bij nieuwbouw is het geschikt.

De isolatiewaarde van PIF isolatiefolie is hoog, zeker als je het vergelijkt met andere isolatiematerialen voor kruipruimte-isolatie, zoals schelpen. Hoe dikker deze isolatiefolie hoe hoger de isolatiewaarde. Het isolatiemateriaal is in verschillende diktes en dus isolatiewaarden te krijgen.

Isolatiewaarden

De isolatiewaarde van deze kussens is goed. Tonzon haalt de 3.8 Rc. PIF isolatiefolie kan zelfs een hogere waarde halen als je kiest voor de dikkere soort.

Brandklasse

Van isolatiematerialen is bekend hoe brandbaar ze zijn. De Europese brandklasse indeling loopt van A tot en met F. Brandklasse 1 is voor onbrandbare materialen en brandklasse F betekent heel brandbaar. Voor thermoskussens is de brandklasse E.

Milieubelasting

De milieubelasting van de thermoskussens is laag. NIBE Milieuklasse 1a.

Ook isoleren met deze materialen? Vraag een offerte aan.

Wil jij Tonzon vergelijken met andere isolatiematerialen? Klik hier voor offertes.
Reactie plaatsen