Kosten kruipruimte isolatie

Kosten kruipruimte isolatie

Wat zijn de kosten voor isolatie van de kruipruimte? Uitgaande van een vloer van ongeveer 60 m², liggen de kosten voor kruipruimte isolatie rond de € 2200,-. Als je het zelf doet ben je vaak voor minder dan € 1000,- klaar. Het enige wat je dan betaalt zijn de materiaalkosten. Natuurlijk moet je in dit geval zelf wel tijd investeren in het isoleren van de kruipruimte. De kosten kunnen meevallen door goedkoper materiaal of wanneer de kruipruimte makkelijker begaanbaar is. Ook zijn er in sommige gevallen subsidieregelingen waarvan je gebruik kunt maken. Hiermee krijg je een kleine bijdrage in de kosten. De belangrijkste redenen om de kruipruimte te isoleren zijn minder warmteverlies vanuit de kamer en energiebesparing.

[mwm-aal-display]

Kosten kruipruimte isolatie

Met een begane grondvloer van ongeveer 60 m² die is geïsoleerd en waarbij in de kruipruimte ook een bodemfolie ligt, bespaar je al snel ruim 300 m³ gas per jaar. Dat betekent een besparing van € 200,- op jaarbasis. De verwarming springt minder vaak aan waardoor je energieverbruik zienderogen daalt. Dit gebeurt direct nadat de kruipruimte isolatie is aangebracht. Doordat je grote bedragen kunt besparen, is kruipruimte isolatie een investering die je snel kan terugverdienen.Wil je direct beginnen met isoleren? Vraag dan hier een offerte aan en jij weet wat het jou gaat kosten.


[phxoptin id=1430646767]

Met glaswol kan je prima isolerenHet Nationaal Energiebespaarfonds

In Nederland zijn er nog teveel woningen die niet geïsoleerd zijn. De overheid wil huiseigenaren de mogelijkheid bieden de eigen woning te isoleren ook wanneer zij onvoldoende financiële middelen hebben. Hiervoor is het Nationaal Energiebespaarfonds opgericht. Je kunt een aanvraag voor een lening indienen wanneer de kosten van de isolatie minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 bedragen. Je leent dit bedrag tegen een lage rente. Ga hiervoor naar www.ikinvesteerslim.nl. Maar let op, wanneer je geld wilt lenen moet je de uitvoering door een bedrijf laten doen. Wanneer je zelf gaat isoleren, krijg je hiervoor geen lening. Meer informatie over dit fonds kun je ook lezen in ons blog.

Subsidies

Naast het Nationaal Energiebespaarfonds kun je bij sommige gemeenten aanspraak maken op een subsidie als je de kruipruimte isoleert. Deze subsidies zijn er om huiseigenaren aan te moedigen energiebesparende maatregelen te nemen in hun huizen. De subsidies bestaan uit kleine tegemoetkomingen die slechts een klein deel van de kosten dekken.

Kijk eens op de Subsidiewijzer, of je gemeente subsidie geeft op het isoleren van de kruipruimte.

Blog Kosten vloerisolatie en kruipruimte isolatie

Houhetwarm.nl (Pine Berg) heeft een aantal blogs geschreven over de kosten kruipruimte isolatie. Ik wil je informatie geven over de kosten van vloerisolatie en de kosten voor de kruipruimte isolatie en de al dan niet natuurlijke isolatiematerialen die je het beste kunt gebruiken. Vloerisolatie en kruipruimte isolatie zijn een van de meest eenvoudige en minst dure manieren om je huis te isoleren. En het scheelt 15 procent van je warmteverlies. Ik wil graag weten hoeveel vloerisolatie kost en welke materialen worden geadviseerd. Ga hier naar het eerste deel van de serie blogs over de kosten vloerisolatie.

[phxoptin id=1430646767]
Reactie plaatsen