Ervaringen met aanvragen offerte voor vloerisolatie
28 augustus 2013 
2 min. leestijd

Ervaringen met aanvragen offerte voor vloerisolatie

Dit is een blog van Pine Berg van Houhetwarm.nl over kosten vloerisolatie. Ik wil je informatie geven over de kosten van vloerisolatie en de al dan niet duurzame isolatiematerialen die je het beste kunt gebruiken. Vloerisolatie is een van de meest eenvoudige en minst dure manieren om je huis te isoleren. En het scheelt 15 procent van je warmteverlies.

Ik wil graag weten hoeveel vloerisolatie kost en welke materialen worden geadviseerd. Daarom heb ik een offerte op mijn eigen site Houhetwarm.nl opgevraagd. Het is interessant om te kijken wat er dan gaat gebeuren. Verrassend! (V0orheen werkte houhetwarm.nl met Tellus, een grote `offerteboer`. Nu werken we niet meer samen met Tellus. De offertes op houhetwarm.nl lopen nu via ons rechtstreeks naar bedrijven).

Nuon meldt zich

Ik vul de offerte in, een werkje van nog geen minuut, en laat adres, telefoonnummer en emailadres achter. Binnen vijf minuten heb ik mijn eerste mailtje te pakken. Nuon meldt zich. Nuon is een energieleverancier die zich ook op de isolatiemarkt richt. Ik krijg een keurig gepersonaliseerd mailtje (Geachte mevrouw Pine Berg) waarin ik word bedankt voor mijn offerte aanvraag. (Tegelijkertijd realiseer ik dat ik nu ook op hun mailinglijst sta, dus ik kan zeker mailtjes met aanbiedingen verwachten. Maar je kan je ook gelijk weer uitschrijven).

Reclame

Nuon begint met reclame voor het eigen werk en verleidt mij vervolgens met een prijs van gemiddeld 1000 euro voor het isoleren van je hele huis. Dat lijkt mij sterk. Alleen voor vloerisolatie ben ik vermoedelijk al ruim 800 euro kwijt, en dat is nog maar de vloer. Maar goed, ik stel me open voor Nuon. Laat maar komen. Pas aan het eind van het mailtje krijg ik de mededeling dat ze binnen twee werkdagen contact met mij opnemen. Die werkdagen zijn, nu ik dit schrijf, bijna voorbij.

Offerteboer

Nog geen tien minuten na het mailtje van Nuon krijg ik bericht van Tellus. Tellus is, een beetje grof gezegd, een internet offerteboer. Het internationale bedrijf biedt niet alleen isolatie offertes, maar doen ook in offertes voor hoveniers, aannemers, zonnepanelen etc. (Overigens ter info: Houhetwarm.nl heeft zich bij Tellus aangesloten vanwege de goede service en de eenvoudige offerteformulieren. Hoe het werkt? Heel simpel: Tellus regelt het contact met de isolatiebedrijven, wij krijgen 12 euro per aangevraagde isolatie-offerte).

Bedrijven gezocht

Tellus stuurt mij dus een keurig mailtje waarin ik weer hartelijk wordt bedankt voor mijn aanvraag. Ze laten me weten dat ik binnenkort zal worden benaderd door de volgende 5 bedrijven.

 • Nuon Isolatie
 • All Glas Almere
 • Ettekoven Isolatiebedrijf BV
 • Jansen vof Isolatiebedrijf, Renes
 • Conforta Vloerisolatie
 • De Kruipruimte-Isolatie specialist

Telefoon

Ik heb dit mailtje nog niet bekeken of mijn mobiel gaat. Het is een mevrouw van De Kruipruimte- Isolatiespecialist uit Waddinxveen. Of ik een afspraak wil maken met de isolatie-adviseur. Ja, graag zelfs. Drie minuten later staat de bevestiging op mijn mail. De volgende dag kan ik om 11 uur `s ochtends bezoek verwachten van de vertegenwoordiger van de Kruipruimte-Isolatiespecialist, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in kruipruimte-, vloer-, spouwmuur- en dakisolatie. Ik ben benieuwd wat hij mij kan vertellen over:

 • isolatiewaarden,
 • pur of pir isolatie,
 • glaswol en
 • eps (piepschuim)
 • Of ik zelf de kruipruimte kan isoleren?
 • Of ik vlasdekens kan gebruiken?
 • Maar misschien zijn schelpen beter?

Blog 1: Ervaringen met het aanvragen van een offerte voor vloerisolatie

Blog 2: Wat doet een isolatie-adviseur

Blog 3: Offerte vloerisolatie voor verschillende isolatiematerialen, voor- en nadelen

Blog 4: Kosten isolatiematerialen vloerisolatie

Blog 5 (slot): Kruipruimte isolatie: vier redenen waarom ik voor voor thermoskussens kies.

Ook aan de gang met kruipruimte isolatie? Vraag hier een offerte aan!

Offertes lopen via Houhetwarm.nl en niet meer via Tellus (zoals in bijgaand verhaal). Wij werken rechtstreeks met door ons geselecteerde bedrijven.

KLIK HIER VOOR OFFERTES WAAR JE WEL WAT AAN HEBT

Reactie plaatsen