Isolatie
Pine Berg
Isolatie
03/04/2016
1 min
16

Hoe verwijder ik oude isolatie uit de spouwmuur?

03/04/2016
1 min
16

Hoe verwijder ik oude isolatie uit de spouwmuur? Oude isolatielagen kan je uit de spouwmuur laten verwijderen, maar waarom zou je dit doen? Je kunt het beter laten zitten en opnieuw in laten spuiten met bijvoorbeeld UF schuim of een ander isolatiemateriaal. Dat scheelt behoorlijk in de kosten. In dit blog geef ik tips wat je moet doen als je oud, niet goed isolerend, isolatiemateriaal in de spouw hebt zitten.

Oude isolatie weghalen is duur

Herken je dit? 

Je wilt spouwmuurisolatie. Dus je belt een isolatiebedrijf. Ze inspecteren de spouwmuur. In de spouw zit nog oud isolatiemateriaal, zo blijkt. Dat wist je niet.

Dat oude isolatiemateriaal is naar beneden gezakt. Of het zit nog wel op z`n plek in de hele spouw, maar de isolatiewaarde is laag. Je merkt er in ieder geval niets meer van. Als je je hand binnen op de muur legt, dan voel je ongetwijfeld de kou. De isolatie werkt niet meer zoals het zou moeten.

Het verwijderen van isolatiemateriaal is duur. Het geeft veel stof en gedoe en maakt nog veel lawaai ook. Daar is het isolatiebedrijf zeker 1 dag mee bezig. En daarna volgt het isoleren met een nieuw isolatiemateriaal. Dat is nog een keer 1 dag werk.

De oplossing? Gewoon direct opvullen met isolatiemateriaal!

Direct opvullen heeft de volgende voordelen:

  • Direct goede spouwmuurisolatie met een hoge isolatiewaarde
  • Betaalbaar
  • Geen rommel en gedoe
  • Besparing op je energierekening
  • In 1 dag klaar

klik_hier_voor_gratis_offertes_spouwmuurisolatie

 

Welk isolatiemateriaal is geschikt voor herisolatie?

Ik vroeg het Vincent Pot, vakman in isolatie. Het zegt hierover het volgende: „UF schuim kan je inblazen over bestaande UF schuim en over eps parels. Als andere isolatiematerialen zijn gebruikt, kan je het beste dezelfde soort isolatie gebruiken voor oude isolatie herisolatie. Dus als minerale wol als glaswol is gebruikt, dan kan je de spouw het beste herisoleren met glaswol of supafil.”

Offertes voor spouwmuurisolatie

Wil jij weten of jouw spouwmuur resten heeft van oud isolatiemateriaal? En wil je de spouwmuur opnieuw laten isoleren? Vraag dan hier offertes aan voor spouwmuurisolatie. Je krijgt van ons een mailtje met vragen over de situatie. Geef dan even aan als het gaat om het opnieuw laten isoleren van de spouw.

 

klik_hier_voor_gratis_offertes_spouwmuurisolatie

 

Reacties
Categorieën