Energiebelasting hoger in 2016
25 maart 2016 
1 min. leestijd

Energiebelasting hoger in 2016

De Energiebelasting is hoger in 2016. Wie lekker lang wil douchen of dag en nacht de cv hoog draait, is dit jaar behoorlijk duurder uit dan vorig jaar. De energiebelasting is verhoogd van 23 cent cent naar 30 cent per m³. Dat kan oplopen tot 12 euro per maand meer dan in 2015.

Energiebelasting

Ik heb het hier over de energiebelasting. De belasting die onze rijksoverheid heft op het energieverbruik. De energiebelasting is dit jaar omhoog gegaan voor bedrijven en particulieren. De verhoging is een gevolg van afspraken uit het Energieakkoord waarin afspraken zijn gemaakt om Nederland duurzamer te maken.

Meer belasting op gas

Op gas wordt dus meer belasting geheven. Daar staat tegenover dat de belasting op stroom juist met 16 procent naar beneden is gegaan. (Minder overigens dan dat gas omhoog is gegaan). Uitgerekend is dat een gemiddeld huishouden dit jaar zo`n 52 euro meer kwijt zal zijn aan energiekosten. Lees hier meer over deze energiebelasting van de overheid.

Energiebelasting zie je niet

Voor elke kubieke meter (m³) gas en voor elke kilowattuur (kWh) stroom brengt de energieleverancier (namens de overheid) belasting in rekening. De belasting zit in de prijs per m³ gas of kWh stroom en zie je dus niet apart op je energierekening staan.

Besparing energie en dus CO2

Gas is dus duurder geworden en elektriciteit juist goedkoper. De overheid stimuleert met deze maatregel dus energiebesparing. Dus hoe minder gas je verbruikt hoe goedkoper. Bovendien kan stroom op een duurzame manier geproduceerd worden (zonnepanelen!) en gas niet.

Houhetwarm en energie besparen

Wil jij energie besparen? Denk dan eens aan spouwmuurisolatie of kruipruimte isolatie. Het zijn de meest toegepaste vormen van energiebesparing voor woningen die gebouwd zijn tussen 1930 en 1980. Houhetwarm regelt offertes voor:

 

klik_hier_voor_gratis_offertes_spouwmuurisolatie

 

jan de ruiter
Door

jan de ruiter

op 26 Mar 2016

Op deze wijze steelt de overheid de zogenaamde lastenverlichting van 5 miljard euro dubbel en dwars terug,schaam u kabinet Rutte 2!!!

madmax
Door

madmax

op 28 Mar 2016

ik word erg moe van kabinet welke zo grote gat in de hand heeft dat bodem over 1000000 jaar nog niet in zicht is

Walter Hamers
Door

Walter Hamers

op 29 Mar 2016

verduurzamen is volgens Rutten belasting op gas verhogen en elektra uit kolen belasting vrij .Worden er hout snippers uit Canada bij gestookt dan miljarden subsidie Dit heet volksverlakkerij

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 29 Mar 2016

Beste Walter, Dank voor je reactie op het bericht over energiebelasting hoger in 2016.

Reactie plaatsen