Wat kost spouwmuurisolatie?
28 oktober 2016 
1 min. leestijd

Wat kost spouwmuurisolatie?

Wat kost spouwmuurisolatie? Welke isolatiematerialen worden gebruikt bij de isolatie van de spouw? Waarom worden zoveel gaten in de gevel geboord? In het nieuwste gratis E-book van Houhetwarm vind je de antwoorden. Je krijgt dit e-book Alles over spouwmuurisolatie zodra je offertes voor spouwmuur isolatie aanvraagt. Hierbij het eerste antwoord: kosten spouwmuurisolatie: tussen de 800 en 2000 euro, afhankelijk van de grootte en de locatie van je woning.

Gratis E-book spouwmuurisolatie bij aanvraag offerte

Heb jij een koud huis? En wil je daar wat aan doen? Je hebt gehoord over isolatie van de spouwmuur, maar je weet niet waar je aan begint? Als je het e-book over spouwmuur hebt gelezen, kan je aan de slag. Dan weet je hoe het zit en kan de offertes die je hebt aangevraagd goed beoordelen. En gebeurt de isolatieklus zoals jij het wil.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Voordat je begint met isoleren van je huis wil je natuurlijk weten hoeveel het kost. In het E-book vind je een overzicht van de prijzen en de isolatiematerialen. EPS parels, Supafil en purschuim zijn de meest toegepaste materialen voor in de spouw.

Energiebesparing spouwmuurisolatie

Om je een indruk te geven van het soort teksten die je vindt in het E-book, hierbij een stukje over de besparing die spouwmuurisolatie kan opleveren.

Als jij kiest voor spouwmuur isolatie, kan je enorm besparen op je energiekosten. Dat is duidelijk. Hoeveel precies, weet ik niet. En jij ook niet, als je geen offerte aanvraagt. Als je gaat googelen vliegen de percentages je om de oren. 20 tot 30% besparing, €300 per jaar. Ja, dat kan hoor, allemaal. Maar ik zou er niet direct van uit gaan als ik jou was. Net als bij alle andere vormen van isolatie, kan ik hier niet zomaar zeggen hoeveel energie je bespaart en hoeveel dit scheelt in de kosten. Dat kan niemand. Wel een feit: spouwmuur is de meest goedkope vorm van isolatie. En je hebt een huis waar het met spouwmuurisolatie veel aangenamer is om in te wonen.

De besparing is namelijk afhankelijk van een groot aantal factoren. Zoals de grootte van je gezin, jullie eigen gedrag (deuren open laten staan, gordijnen open). Stel, je hebt voor zo’n €1000 je spouwmuur laten isoleren. Er is je een besparing van €200 per jaar beloofd door het isolatiebedrijf. Zeker niet onmogelijk. Deze investering zou je dus in 5 jaar hebben terugverdiend.

Het jaar daarop komt je moeder tijdelijk bij je wonen. Ze heeft het snel koud en je zet de kachel daarom wat hoger. Dan is je winst door de spouwmuurisolatie snel teniet gedaan. Ik zeg niet dat je het daarom niet moet doen. Ik zeg ook niet dat je geen geld bespaart. Maar wees voorzichtig met jezelf rijk rekenen.

Offertes spouwmuur isolatie aanvragen

Het E-book over spouwmuur isolatie kun je gratis downloaden als je een offerte aanvraagt voor spouwmuur isolatie.

Vraag hier offertes aan voor spouwmuur isolatie

De ionge
Door

De ionge

op 29 Oct 2016

Na 36 werkzame jaren in isolatie begrijp ik niet dat men nog steeds aarzeld over de goedkoopste.efficiënte manier v energie besparing en comfort verbetering .....

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 31 Oct 2016

Beste Johan, Dank voor je reactie op spouwmuur isolatie. Helemaal mee eens!

Reactie plaatsen