Ervaringen offerte vloerisolatie en kruipruimte isolatie, deel 3
26 oktober 2015 
3 min. leestijd

Ervaringen offerte vloerisolatie en kruipruimte isolatie, deel 3

In deel 1 van mijn blog over mijn ervaringen met een offerte voor vloerisolatie liet ik je weten dat ik via mijn eigen site, Houhetwarm.nl, een offerte heb aangevraagd voor vloerisolatie. In een serie blogs beschrijf ik wat er gebeurt als je zo`n offerte plaatst en wat je kunt verwachten. In deel 2 van mijn blog over mijn ervaringen met een offerte voor vloerisolatie beschrijf ik de ontmoeting met een isolatie adviseur. Inmiddels weet ik dat ik voor 714 euro de bodem van de kruipruimte kan laten bedekken met een laag van 35 centimeter isolatiechips. In dit derde deel beschrijf ik wat er gebeurt als je een offerte aanvraagt. 

Isolatiebedrijven

In dit derde deel meer over wat er gebeurt als je een offerte aanvraagt. Zoals eerder beschreven kreeg ik via Tellus.com (inmiddels failliet) de namen van zes isolatiebedrijven die contact met mij zouden opnemen. De Kruipruimte isolatiespecialist houdt woord en stuurt een isolatie-adviseur. Na een kleine week neemt ook Nuon contact met mij op. Pas over een paar weken heeft Nuon tijd. Even wachten dus. Van de andere bedrijven hoor ik nog niets.

Net als ik denk dat het toch niet netjes is van deze bedrijven, gaat de telefoon. Tellus aan de lijn. Het internetbedrijf dat de contacten tussen klant en isolatiebedrijf regelt en waar mijn offerte als eerste terecht komt. ,,Hebben de door ons gemelde bedrijven gereageerd?”. Nee dus. Fijn dat Tellus belt. Hij zal mijn offerte bij nieuwe bedrijven aanmelden. En geeft de tip om bij het invullen van de offerte bij indicatie geplande datum opdracht Zo spoedig mogelijk in te vullen. Dan reageren de bedrijven wat sneller. (Ik had In overleg ingevuld, dat leek mij wel handig). Tellus stuurt de naam van deze bedrijven aan mij door. Opvallend genoeg zitten daar ook aannemers en klusbedrijven tussen. Volgens mij zijn deze bedrijven helemaal niet gespecialiseerd in isolatie, maar wie weet. Ik heb de volgende bedrijven gekregen:

 • A.D.A. Total
 • Schildersbedrijf jacobs
 • Goes totaal projecten
 • Santana Schilders & Klussenbedrijf
 • Gibouw B.v.
 • m2-onderhoudsbedrijf (?)
 • Bouwbedrijf Ad Spruit
 • Bouwbedrijf E.van Donkelaar
 • Ecoscala
 • Het Huis Totaal
 • Chacha, S
 • F&L Services

Dit gebeurt op een vrijdag. Als ik dit schrijf is het zaterdag. Dus even afwachten wat deze bedrijven voor mij in petto hebben. Ondertussen zit ik een beetje te peinzen over het gebruik van duurzame isolatie materialen voor de vloerisolatie/kruipruimte isolatie. Mijn vragen over het gebruik van vlasdekens werden weinig enthousiast ontvangen door de eerste en toe nu enige isolatie adviseur. Vocht is de boosdoener, zo begrijp ik. En in een kruipruimte is het altijd vochtig. Vlas neemt vocht op en verliest op den duur z`n isolerende werking. Aldus de adviseur.

Schelpen isolatie

Ik geef het toch niet op. Kan vlas echt niet? En hoe zit het met schelpen isolatie? Omdat ik niet veel verwacht van de bedrijven die zich straks bij mij melden en omdat ik de vaart erin wil houden, plaatst ik een offerte bij Isoschelp, een specialist in schelpenisolatie. Vlas blijkt, en dat staat ook op Houhetwarm.nl, wel geschikt voor vloerisolatie, maar dan als onderlaag onder de vloerbedekking en niet in de vochtige kruipruimte.

Offerte isolatie kosten

Een paar dagen later weer een telefoontje van Tellus. Dit keer via aannemers-vergelijken.nl. Ook deze mevrouw vraagt of ik al veel reacties heb gehad. Ze gaat met spoed nieuwe bouw- en isolatiebedrijven mijn offerteaanvraag doorgeven. Zo nieuw blijken de bedrijven overigens niet. Ik krijg vrijwel hetzelfde rijtje bedrijven toegestuurd als in de eerste actie van Tellus (zie blog 1.) Ik krijg dus weer een mailtje van Nuon. Vermoedelijk is deze dame van Tellus niet op de hoogte van de actie van haar collega, vermoedelijk een kamer verderop. (ter info: Tellus.com is een groot internet marketing bedrijf waar je voor een groot aantal klussen offertes kunt aanvragen. Zo kun je offertes aanvragen voor hoveniers, tegelzetters, elektriciens, stoffeerders, stratenmakers ect. Iedere branche heeft z`n eigen site. Inmiddels is Tellus failliet).

Laag schelpen

Even afwachten nu. Wel krijg ik via de post een reactie van het schelpenisolatie bedrijf. Bij de offerte die ik direct op de site van dit bedrijf heb gedaan heb ik de 42 vierkante meter ingevuld, eerder kundig opgemeten door isolatie-adviseur Chris Zuurhout (zie blog 2). Op basis hiervan komt het bedrijf Isoschelp met en offerte van 895 euro, voor een laag schelpen van 25 centimeter. Als ik voor de schelpen ga, ligt er straks ruim tien kubieke meter schelp in mijn kruipruimte.

Blog 1: Ervaringen met het aanvragen van een offerte voor vloerisolatie

Blog 2: Wat doet een isolatie-adviseur

Blog 3: Offerte vloerisolatie voor verschillende isolatiematerialen, voor- en nadelen

Blog 4: Kosten isolatiematerialen vloerisolatie

Blog 5 (slot): Kruipruimte isolatie: vier redenen waarom ik voor voor thermoskussens kies.

Ook aan de gang met vloerisolatie? Vraag hier een offerte aan!

KLIK HIER VOOR OFFERTES WAAR JE WEL WAT AAN HEBT

Reactie plaatsen