Kosten HR glas

Kosten HR glas

De kosten voor HR glas zijn ongeveer € 25,- tot € 40,- per m². Dit is alleen de prijs van het glas. Het plaatsen en eventuele toeslagen zitten niet bij deze prijs in. HR staat voor Hoog Rendementsglas. Omdat er meerdere soorten HR glas op de markt zijn, verschillen de prijzen nogal. HR glas is goedkoper dan HR++ glas. Die laatste heeft natuurlijk wel een betere isolatiewaarde, dus uiteindelijk bespaar je meer energie met HR++ glas. Daarnaast is de dikte van het glas van invloed op de prijs. Dikker HR glas kan daarnaast voor extra kosten zorgen doordat de sponningen van deuren en ramen aangepast moeten worden. Een ervaren glaszetter kan voor je uitrekenen welk type HR glas het interessantst is in jouw geval. 

Kosten HR glas minder door goedkoop BTW tarief

Isolatie met isolatieglas (dubbelglas, HR glas) valt ook in 2014 onder het 6% BTW tarief. Dat betekent dat je als consument uiteindelijk minder geld kwijt bent aan het werk dat wordt gedaan.

Soorten HR glas

Prijzen van HR glas lopen erg uiteen. Dat komt omdat er HR glas met verschillende isolatiewaarden op de markt is. Door een metalen laagje tussen de 2 glasplaten wordt warmte die in huis wordt opgewekt ook binnen gehouden. De kwaliteiten van dit laagje verschillen. Die verschillen zie je aan het type HR glas: HR, HR+ of HR++. Hoe beter het HR glas isoleert, hoe duurder het is.

Kosten HR glas

Hieronder staat een overzicht met een indicatie van de kosten voor de diverse soorten isolatieglas.
Soorten glasU WaardeKosten 100 cm/100 cm 
Enkel glasu = 5,8€ 65,00
Voorzetraam met coatingu = 2,0€ 145,00
Voorzetraam zonder coatingu = 2,8€ 120,00
Dubbel glas  thermopaneu = 2,8€ 115 - € 140
HR glasu = 2,0 – 1,7€ 145,00
HR+ glasu = 1,6 – 1,2€ 150 - € 180
HR++ = 2 voudig glasu = 1,1€ 160,00
De Zweedse methodeu = 2,0 – 1,6€ 120,00

HR glas laten zetten

Het laten plaatsen van HR glas kost tussen de € 50,- en € 100,- per m². Afhankelijk van de prijs worden je oude ramen verwijderd en afgevoerd. Eventuele toeslagen of verwijderingsbijdragen zijn niet altijd inbegrepen. Controleer dus altijd bij je glaszetter welke werkzaamheden in de prijs zijn meegeteld en welke kosten er nog bij komen. Door bij verschillende glaszetters een offerte op te vragen kun je een goede vergelijking maken over HR glas. Isolatie met isolatieglas (dubbelglas, HR glas) valt ook in 2014 ook onder het 6% BTW tarief!Offerte

Benieuwd hoeveel jij moet betalen voor HR glas? Vul de offerte aanvraag in en je ontvangt snel van meerdere bedrijven een aanbieding. Wil je een offerte voor monumentenglas of voorzetramen? Dan kan je beter hier een offerte aanvragen.

Houhetwarm.nl werkt voor glasisolatie samen met Skydreams. Je offerte aanvraag komt via Houhetwarm.nl bij dit bedrijf terecht. Via Skydreams benaderen glasbedrijven je met hun offertes en aanbiedingen op het gebied van glasisolatie.

Reactie plaatsen