HR glas

HR glas

HR glas is isolatieglas met een hoge isolatiewaardeHR glas houdt door een flinterdun metalen laagje ook de langgolvige stralingswarmte tegen. Door het metaallaagje wordt de warmte tegen gehouden en blijft het binnen warmer. Het metaallaagje is overigens zo dun dat het niet te zien is. Het licht wordt gewoon doorgelaten dus je krijgt net zoveel zon in huis als bij ander glas. De effectiviteit van het metalen laagje tussen de 2 glasplaten bepaalt de isolatiewaarde. Bij HR glas wordt deze aangeduid met HR, HR+ of HR++. Ook isolatie met dubbel glas valt met ingang van 1 maart 2013 onder het 6% BTW tarief!

HR, HR+ of HR++ glas

Naast een metalen laagje zit er ook een spouw tussen de 2 glasplaten. Bij HR glas is deze spouw meestal gevuld met argon gas. De dikte van de spouw bepaalt de isolatiewaarde. Tussen de 9 mm en 12 mm is het HR+. Als de spouw boven de 15 mm is heb je HR++ glas. In wat oudere deuren en ramen is HR++ glas vaak te dik voor de sponningen. Om dit op te lossen wordt HR+ glas gebruikt of de sponningen worden aangepast op het dikkere HR glas. Een goed alternatief is dan monumentenglas. Dit glas is heel dun, maar isoleert uitstekend. Voordeel van dit monumentale glas is dat het pas in oude sponningen en kozijnen.

Net zoveel licht met HR glas

Tussen de 2 glasplaten van HR glas zit een metalen laagje dat de warmte nog beter binnen houdt. Dit laagje is vrijwel niet te zien en laat al het zichtbare licht door voor ongeveer 80%. In de praktijk merk je geen verschil in de hoeveelheid zonlicht die je ramen doorlaten. Het enige merkbare verschil is de energie die je bespaart met HR glas. Je bespaart met HR glas namelijk al gauw 200 m3 gas per jaar ten opzichte van gewoon dubbel glas. In vergelijking met enkel glas bespaar je in een gemiddelde Nederlandse woning al snel 600 m3 aan gas per jaar!

Kosten isolatieglas

Hieronder staat een overzicht met een indicatie van de kosten voor de diverse soorten isolatieglas.

Soorten glasU WaardeKosten 100 cm/100 cm 
Enkel glasu = 5,8€ 65,00
Voorzetraam met coatingu = 2,0€ 145,00
Voorzetraam zonder coatingu = 2,8€ 120,00
Dubbel glas  thermopaneu = 2,8€ 115 - € 140
HR glasu = 2,0 – 1,7€ 145,00
HR+ glasu = 1,6 – 1,2€ 150 - € 180
HR++ = 2 voudig glasu = 1,1€ 160,00
De Zweedse methodeu = 2,0 – 1,6€ 120,00


Offerte

Benieuwd hoeveel jij moet betalen voor HR glas? Vul de offerte aanvraag in en je ontvangt snel van meerdere bedrijven een aanbieding. Wil je een offerte voor monumentenglas of voorzetramen? Dan kan je beter hier een offerte aanvragen.Houhetwarm.nl werkt voor glasisolatie samen met Skydreams. Je offerte aanvraag komt via Houhetwarm.nl bij dit bedrijf terecht. Via Skydreams benaderen glasbedrijven je met hun offertes en aanbiedingen op het gebied van glasisolatie.


Roelof Langman
Door

Roelof Langman

op 02 Oct 2022

"Wil je een offerte voor monumentenglas of voorzetramen? Dan kun je beter hier een offerte aanvragen", staat op jullie website, zo dat je op "offerte" kunt klikken. Als je dat doet, kom je op een pagina waarop geen offerte hiervoor kunt vragen.

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 07 Oct 2022

Mijn excuses. Daar stond een verkeerd linkje. Nu klopt het wel.

Reactie plaatsen