Soorten glasisolatie

Glasisolatie is nu normaal, vroeger echter waren de ramen in huizen gemaakt van enkel glas. Door het dunne glas ging veel warmte verloren. Tegenwoordig is dubbelglas of zelfs HR glas de standaard. Het glas houdt warmte binnen en ook de vochthuishouding rond je ramen en kozijnen is veel beter. De energiebesparing die je realiseert met dubbel glas of HR glas is ook erg rendabel.

glas-in-soorten-en-maaten

Het vervangen van ramen en kozijnen met dubbel glas is in veel gevallen zelfs al interessant als ze nog niet versleten zijn. Soms wordt op een eenvoudige manier dubbel glas gemaakt. Met voorzetramen op de bestaande kozijnen is er ook sprake van dubbel glas met een isolerende werking.

Dubbel glas

Bij dubbel glas staan 2 glasplaten op een afstand van elkaar. De ruimte tussen de glasplaten is luchtdicht gemaakt, waardoor deze isoleert. Dubbel glas helpt zo de warmte binnen te houden en werkt tegelijkertijd ook geluidsabsorberend. Op houhetwarm.nl vind je meer gedetailleerde informatie over dubbel glas.

HR glas

In het hypermoderne HR glas zit tussen de beide glasplaten een dun laagje metaal. Het laat licht vrijwel helemaal door, je ziet geen verschil. Door het metaallaagje wordt warmte die in huis wordt opgewekt binnen gehouden. Tussen beide glasplaten zit een spouw met argon gas. De afstand tussen de beide glasplaten bepaalt de isolatiewaarde van het HR glas, die wordt aangeduid door HR, HR+ of HR++.

Voorzetramen

Voor bestaande kozijnen wordt in sommige gevallen gebruik gemaakt van voorzetramen. Deze worden binnen of buiten tegen de kozijnen geplaatst waardoor een isolerende luchtspouw ontstaat. Met een warmtereflecterende coating op het glas reflecteert de warmte zelfs terug naar binnen en bespaar je nog meer energie.

Monumentenglas

Speciaal voor monumenten is er monumentenglas. Of monumentaal glas. Dit glas isoleert uitstekend, maar is veel dunner dan dubbel glas of HR++ glas. Het glas heeft een hoogte isolatiewaarde. (Ugwaarde heet dit bij glas.) Offerte of advies over monumentenglas? Ga direct naar offerte monumentenglas).

Glas-in-lood in dubbel glasglas-in-lood ramen kunnen in dubbelglas gezet worden. u houdt dan de prachtige ramen zonder de nadelen van glas-inlood

Je mooie glas-in-lood ramen wil je natuurlijk niet kwijt. Het ziet er prachtig uit maar het is natuurlijk wel een tochthoek. Tegenwoordig is het mogelijk om deze ramen in dubbel glas te zetten, je houdt je sfeer maar je bent je tochthoek kwijt!

Offerte voor glasisolatie

Glasisolatie is relatief goedkoop en bespaart je heel veel energiekosten. Vraag hier een offerte aan. Je aanvraag wordt bij meerdere bedrijven uitgezet. Zo kan je op een eenvoudige wijze meerdere offertes vergelijken.

direct-offerte-aanvragen