Kosten voorzetramen

Kosten voorzetramen

Goede voorzetramen kosten tussen de € 120,- en € 145,- per m². De kwaliteit en uitvoering van de ramen is de belangrijkste factor. Als je glas met een warmte reflecterende coating kiest, zullen je voorzetramen duurder uitvallen dan wanneer je standaard ruiten gebruikt. Voorzetramen met scharnieren of knevels zijn ook wat duurder dan voorzetramen die vast op de kozijnen worden geschroefd. Overigens, een goed alternatief voor voorzetramen is monumentaal glas. Dit glas past in iedere sponning. Hoe dun ook.

[mwm-aal-display]

Kosten voorzetramen

De kosten van de voorzetramen is afhankelijk van het doel. Wil je voorzetramen hebben om te isoleren of wil je minder last hebben van geluid. Daarnaast kun je de voorzetramen ook laten plaatsen om je huis beter te beschermen tegen brand of inbraak. Voor de verschillende doelen zijn er verschillende voorzetramen en ook verschillende prijzen.  Voorzetramen of achterramen. Verschil is er niet, behalve dat voorzetramen aan de buitenkant zitten en achterzetramen aan de binnenkant.

Typen voorzetramen

Voorzetramen kunnen aan de buitenzijde geplaatst worden maar ook aan de binnenzijde van het raam. Ook de plaatsing van de ramen bepaalt de prijs van het voorzetraam.

Kozijnen vervangen

Daarnaast is de staat van je kozijnen belangrijk. Soms moeten je kozijnen aangepast of vernieuwd worden om de voorzetramen goed te kunnen monteren. Om te kijken of dit zo is, kan je contact opnemen met een glashandel in de buurt. Je kunt ook een offerte aanvragen via Houhetwarm.nl voor kozijnen. De offerte aanvraag voor kozijnen kun je hier vinden. 

Minder warmteverlies door de ruiten

Door voorzetramen maak je van enkel glas dubbel glas. Dat zorgt ervoor dat je tot wel 50% minder warmte verliest via de ruiten. Dat merk je aan je stookkosten. Door het plaatsen van voorzetramen hoef je minder te stoken. Je verdient de kosten van de voorzetramen dus terug doordat je bespaart op je stookkosten.

Kosten isolatieglas

Hieronder staat een overzicht met een indicatie van de kosten voor de diverse soorten isolatieglas.

(Prijzen november 2012)
Soorten glasU WaardeKosten 100 cm/100 cm 
Enkel glasu = 5,8€ 65,00
Voorzetraam met coatingu = 2,0€ 145,00
Voorzetraam zonder coatingu = 2,8€ 120,00
Dubbel glas  thermopaneu = 2,8€ 115 - € 140
HR glasu = 2,0 – 1,7€ 145,00
HR+ glasu = 1,6 – 1,2€ 150 - € 180
HR++ = 2 voudig glasu = 1,1€ 160,00
De Zweedse methodeu = 2,0 – 1,6€ 120,00

Offerte Voorzetramen

Schrijf bij opmerkingen dat het gaat om voorzetramen of achterzetramen!


Houhetwarm.nl werkt voor glasisolatie samen met Skydreams. Je offerte aanvraag komt via Houhetwarm.nl bij dit bedrijf terecht. Via Skydreams benaderen glasbedrijven je met hun offertes en aanbiedingen op het gebied van glasisolatie.

Reactie plaatsen