Voorzetramen

Voorzetramen

Voorzetramen neem je wanneer dubbel glas onmogelijk is. In sommige gevallen is dubbel glas alleen mogelijk door het plaatsen van voorzetramen. Door een voorzetraam te plaatsen ontstaat er een luchtspouw die isolerend werkt. Lucht heeft een hoge warmteweerstand: het geleidt warmte slecht. Door voorzetramen te plaatsen verlies je  al snel tot wel 50% minder warmte bij de ramen. Daarnaast is het plaatsen van voorzetramen een relatief eenvoudige manier om snel dubbel glas te maken van enkel glas.

Goedkope manier van dubbel glas plaatsen

Door voorzetramen te plaatsen creëer je voor weinig geld dubbelglas. Dat is met name handig als je budget niet al te groot is. Doordat je minder warmte verliest via het enkel glas, hoef je minder hard te stoken. Op jaarbasis bespaar je zo al snel een hoop geld op je stookkosten. Ook belast je het milieu veel minder doordat je minder hoeft te verwarmen. Bij een beter milieu is natuurlijk iedereen gebaat. Op Houhetwarm.nl vind je alles over de kosten van voorzetramen.

Warmtereflecterende coating

Om de warmte nog beter binnen te houden worden voorzetramen in sommige gevallen voorzien van een warmtereflecterende coating. De coating zorgt ervoor dat de warmte terug naar binnen wordt gereflecteerd. Het warmteverlies via enkel glas wordt daardoor nog verder teruggedrongen. Voorzetramen met een warmtereflecterende coating zijn doorgaans wel wat duurder. Uiteraard verdien je de extra investering terug doordat je energie bespaart.

Voorzetramen in monumenten

In monumenten mag meestal niet zomaar dubbel glas worden geplaatst. Met voorzetramen aan de binnenzijde wordt de monumentale gevel niet aangepast, maar is er wel dubbel glas. Ook in monumentale panden is het warmteverlies via de ramen dus te beperken door voorzetramen!

Kosten isolatieglas

Hieronder staat een overzicht met een indicatie van de kosten voor de diverse soorten isolatieglas.

(Prijzen november 2012)
Soorten glasU WaardeKosten 100 cm/100 cm 
Enkel glasu = 5,8€ 65,00
Voorzetraam met coatingu = 2,0€ 145,00
Voorzetraam zonder coatingu = 2,8€ 120,00
Dubbel glas  thermopaneu = 2,8€ 115 - € 140
HR glasu = 2,0 – 1,7€ 145,00
HR+ glasu = 1,6 – 1,2€ 150 - € 180
HR++ = 2 voudig glasu = 1,1€ 160,00
De Zweedse methodeu = 2,0 – 1,6€ 120,00

Offerte Voorzetramen

Schrijf bij opmerkingen dat het gaat om voorzetramen of achterzetramen!


Houhetwarm.nl werkt voor glasisolatie samen met Skydreams. Je offerte aanvraag komt via Houhetwarm.nl bij dit bedrijf terecht. Via Skydreams benaderen glasbedrijven je met hun offertes en aanbiedingen op het gebied van glasisolatie.

Reactie plaatsen