Vloerisolatie bespaart minstens 15 procent op je stookkosten. Als je de kamervloer aan de onderkant isoleert, krijgt optrekkende kou geen kans. De geïsoleerde vloer houdt bovendien vocht tegen.  Een goed geïsoleerd vloeroppervlak van 100 m² levert een energiebesparing op tot bijna € 350. Vloerisolatie levert daarmee een belangrijke bijdrage aan energiebesparing en lagere stookkosten.

De vloer isoleren vanuit de kruipruimte

De beste oplossing voor vloerisolatie is om de isolatie onder de vloer aan te brengen. Vanuit de kruipruimte worden thermoskussens (Tonzon of isoltrend), glaswol, steenwol, pur of piepschuim tegen de onderkant van de vloer bevestigd. Met een bodemfolie op de bodem van de kruipruimte hou je vocht en kou nog beter buiten de deur. Het klimaat in huis verbetert omdat de temperatuur in huis constanter is.

[phxoptin id=1430646767]

Ook lage kruipruimtes

Als de kruipruimte lager dan 50 centimeter is, kan deze nog steeds geïsoleerd worden. Hiervoor zijn piepschuim, bodemisolatie chips, schelpen of kleikorrels een prima oplossing. Het isolatiemateriaal komt op de bodem van de kruipruimte en houdt kou en vocht tegen.

Vloeren isoleren zonder kruipruimte

Niet in alle huizen is een kruipruimte. Er zijn ook manieren om isolatie op de vloer te leggen. Vanzelfsprekend komt de vloer in dat geval wel wat hoger te liggen en dat levert extra werk op. Deuren moeten bijvoorbeeld worden ingekort omdat ze anders niet open kunnen. Eventueel kan ook een nieuwe vloer worden aangebracht met isolatie aan de onderkant. In de meeste gevallen is dat te drastisch.

Blog Kosten vloerisolatie

Houhetwarm.nl (Pine Berg)schreef een aantal blogs over de kosten voor vloerisolatie. Hierin staat informatie over de kosten van vloerisolatie en de al dan niet natuurlijke isolatiematerialen die je het beste kunt gebruiken. Vloerisolatie is een van de meest eenvoudige en minst dure manieren om je huis te isoleren. En het scheelt 15 procent van je warmteverlies.

Blog 1: Ervaringen met het aanvragen van een offerte voor vloerisolatie

Blog 2: Wat doet een isolatie-adviseur

Blog 3: Offerte vloerisolatie voor verschillende isolatiematerialen, voor- en nadelen

Blog 4: Kosten isolatiematerialen vloerisolatie

Blog 5 (slot): Kruipruimte isolatie: vier redenen waarom ik voor voor thermoskussens kies.

Ook je vloer isoleren? Vraag hier een offerte aan!

offerte aanvragen button