Doe-het-zelf vloerisolatie

Doe-het-zelf vloerisolatie

De vloer isoleren kunt u ook zelf als u een beetje handig bent. Omdat u de vloerisolatie in de krappe en soms muffe kruipruimte aanbrengt moet u natuurlijk niet bang uitgevallen zijn. U kunt een hoop besparen door de vloer zelf te isoleren en door de lagere kosten verdient u de investering nog sneller terug. Zelf de vloer isoleren geeft bovendien een hoop voldoening en wordt bekroond met lagere stookkosten.

Zelf de vloer isoleren is kosten besparen

Als u iemand inhuurt om de vloer te isoleren moet u naast materiaalkosten ook arbeidsloon betalen. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Als u zelf de vloer isoleert bent u alleen de kosten van het isolatiemateriaal kwijt. Natuurlijk kost het isoleren u wel tijd. Maar als u bereid bent er wat van uw eigen tijd in te stoppen, kunt u de vloer isoleren voor een fractie van de prijs. Naast energie besparen kunt u dus ook op de vloerisolatie besparen door het zelf te doen.

Veel informatie over vloerisolatie beschikbaar

Er is veel informatie beschikbaar over het isoleren van vloeren. Met behulp van internet vindt u snel wat u moet weten om aan de slag te kunnen. Houhetwarm.nl  heeft een hoop informatie over vloerisolatie op de site staan, maar ook diverse gespecialiseerde vloerisolatiebedrijven geven tips op hun website. Daarnaast kunt u een aannemer of specialist natuurlijk altijd benaderen als u met een vraag zit. Met behulp van alle kennis die beschikbaar is, is het zelf isoleren van de vloer voor iedereen mogelijk.

Blog Kosten vloerisolatie

Houhetwarm.nl (Pine Berg) heeft een aantal blogs geschreven over de kosten vloerisolatie. Ik wil je informatie geven over de kosten van vloerisolatie en de al dan niet duurzame isolatiematerialen die je het beste kunt gebruiken. Vloerisolatie is een van de meest eenvoudige en minst dure manieren om je huis te isoleren. En het scheelt 15 procent van je warmteverlies. Ik wil graag weten hoeveel vloerisolatie kost en welke materialen worden geadviseerd. Daarom heb ik een offerte op mijn eigen site Houhetwarm.nl opgevraagd. Het is interessant om te kijken wat er dan gaat gebeuren. Verrassend!

Blog 1: Ervaringen met het aanvragen van een offerte voor vloerisolatie

Blog 2: Wat doet een isolatie-adviseur

Blog 3: Offerte vloerisolatie voor verschillende isolatiematerialen, voor- en nadelen

Blog 4: Kosten isolatiematerialen vloerisolatie

Blog 5 (slot): Kruipruimte isolatie: vier redenen waarom ik voor voor thermoskussens kies.
Dagmar
Door

Dagmar

op 11 Sep 2015

Ik vind het zelf wel handig om op youtube te kijken hoe je bepaalde klussen zelf uit kunt voeren, goed dat jullie dit ook doen!

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 14 Sep 2015

Beste Dagmar, dank voor je reactie op vloerisolatie. Ik zou het nog wel veel meer willen doen. Nog ideeën?

roggeveld
Door

roggeveld

op 20 Jan 2014

Ik wil mijn kruipruimte isoleren ik heb betonnen broodjes ik wil dit met 5 cm dikke piepschuim platen doen kan dit goed zelf ?

Cocky Hoogeveen
Door

Cocky Hoogeveen

op 21 Jan 2014

Beste Roggeveld, Dank voor je reactie op het artikel over vloerisolatie. Ik denk dat je dit prima zelf kunt doen, je moet alleen goed kijken of je de platen in de kruipruimte krijgt (toegankelijkheid kruipruimte) en hoe je de platen gaat bevestigen (lijmen). Zo`n praktische vraag kan je ook altijd even in een bouwmarkt of speciaal zaak stellen.

Reactie plaatsen