Kosten monumenten isoleren

Kosten monumenten isoleren

Kosten monumenten isoleren, hoe hoog? Dat is vaak de grote vraag. Door de talloze regels lijken de kosten automatisch hoog te worden, maar dat valt toch mee. Zeker wanneer je zelf een beetje handig bent, kun je een hoop geld besparen. Je hoeft dan alleen het isolatiemateriaal te kopen en dat scheelt een hoop arbeidsloon.

[mwm-aal-display]Monumentenglas kost veel, maar levert ook veel besparing op

De ramen van je monument vervangen door monumentenglas. Het levert je een energiebesparing op doordat het monumentenglas een veel betere isolatiewaarde heeft. Je verliest minder warmte door de ramen, waardoor je minder hoeft te verwarmen en dus minder energiekosten hebt. De prijs voor enkel Monumenten isoleren in Den Haagmonumentenglas begint bij zo'n € 50,- per m² en deze loopt op tot € 275,- per m² voor dubbel monumentenglas met een met gas gevulde spouw erin. Meestal bepaalt het kozijn welk monumentenglas je kunt plaatsen. Je kunt ook voorzetramen aan de binnenkant plaatsen. Hiermee creëer je dubbel glas. De kosten liggen tussen de € 40,- en € 80,- per m².

Kosten van gevelisolatie voor monumenten

Isolatiematerialen als glaswol, steenwol of piepschuim kosten voor monumenten net zoveel als voor gewone panden. Als je een spouwmuur hebt, kun je deze in sommige gevallen laten isoleren. De buitenkant van het monument mag normaliter niet aangepast worden. Of je binnen mag isoleren hangt af van de regels. Vaak kost het afwerken van een monument na isolatie wel wat meer. Er worden meestal wel bijzondere eisen gesteld om het authentieke karakter van het monument te bewaren.xps-schuimplaten kunnen veel druk hebben

Adviseur voor monumenten

Samen met een adviseur kun je een plan van aanpak maken. Wat levert je de meeste besparing op, wat pak je als eerste aan, wat verhoogt je wooncomfort het meest? Al deze vragen kun je stellen aan een adviseur. De kosten van een advies gesprek verdien je snel terug wanneer je een adviseur in de arm neemt.

[phxoptin id=1430497944]
Reactie plaatsen