Advies

Advies

Er is een aantal instanties dat je advies kan geven over het isoleren van monumenten. Allereerst vind je op Monumenten.nl alles over het beschermen, instandhouden, herstellen en onderhouden van historische panden. Ook de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed kan je helpen met je vragen over monumenten. Ten slotte kun je ook terecht bij architecten en aannemers die ervaring hebben met het isoleren van monumenten. Ze weten welke materialen gebruikt kunnen worden om je monument mee te isoleren.

[mwm-aal-display]

Advies van Monumenten.nl

Monumenten.nl geeft informatie over bescherming van historische gebouwen en zorgt ervoor dat deze hun authentieke uitstraling blijven behouden. Als je aanpassingen wilt doen aan je monumentale pand, zul je deze moeten laten toetsen. Hierbij krijg je op Monumentenzorg vanzelfsprekend waardevol advies. Met hun advies kun je verder met het isoleren van je monument.

Rijksdienst voor Cultureel Erfgoedmag je monumenten isoleren?

De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed bepaalt welke historische panden als monument erkend worden. Op hun website vind je allerlei informatie over monumenten. Onder andere wetten en regels omtrent monumenten maar ook informatie over financiële mogelijkheden en onderhoud. In de kennisbank op de site vind je het antwoord op talloze vragen over monumenten.

Architecten en aannemers met ervaring in monumenten

Naast de instanties die vanuit de overheid opereren, zijn er natuurlijk ook architecten en aannemers die je kunnen adviseren over het isoleren van je monument. Een architect of aannemer die ervaring heeft met monumenten kan je adviseren over de beste materialen en tegelijk ook de werkzaamheden voor je uitvoeren. Je vindt zo'n architect of aannemer natuurlijk via houhetwarm.nl.

Adviseur monumenten nodig?

[phxoptin id=1430497944]

Het Nationaal Energiebespaarfonds

In Nederland zijn er nog teveel woningen die niet geïsoleerd zijn. De overheid wil huiseigenaren de mogelijkheid bieden de eigen woning te isoleren ook wanneer zij onvoldoende financiële middelen hebben. Hiervoor is het Nationaal Energiebespaarfonds opgericht, in dit fonds zit € 300.000.000, bijeengebracht door de overheid, de ASN bank en de Rabo bank. Je kunt een aanvraag voor een lening indienen wanneer de kosten van de isolatie minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 bedragen. Je leent dit bedrag tegen een rente van 3 tot 3,5 % gedurende de gehele looptijd. Begin 2014 is het mogelijk een aanvraag voor een lening in te dienen, ga hiervoor naar www.svn.nl

 
Reactie plaatsen