Doe-het-zelf monumenten isoleren

Doe-het-zelf monumenten isoleren

Voor je begint met het zelf isoleren van een monument, moet je er zeker van zijn dat de wijzigingen die je gaat aanbrengen niet in strijd zijn met de regels. Monumenten.nl kan je hierbij helpen. De uitstraling van een monument mag niet aangetast worden door isolerende maatregelen. Je mag daarom niets aan de gevel veranderen, maar aan de binnenkant zijn er vaak wel mogelijkheden om isolatie aan te brengen.

[mwm-aal-display]

Doe-het-zelf en bespaar kosten

Wanneer je zelf gaat isoleren, bespaar je een hoop kosten, want het enige dat je betaalt zijn de materiaalkosten. Arbeidsloon dat aannemers in rekening normaal in rekening brengen hoef je niet te betalen. Het kost je natuurlijk wel wat van je eigen tijd. Door je monument zelf te isoleren verdien je de investering nog sneller terug. De kosten zijn immers een stuk lager. Natuurlijk is het wel prettig als je een beetje handig bent. Dan valt de tijd die je erin moet stoppen ook mee.

Veel informatie beschikbaarMonumenten isoleren in Utrecht

Voor zelf monumenten te isoleren is veel informatie op internet beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken op de website van de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Of lees het blog over monumentenglas. Ook Monumenten.nl heeft de nodige informatie beschikbaar gemaakt. Ook heeft de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed een uitgebreide kennisbank met informatie over monumenten. Heb je specifieke vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met een aannemer of architect die ervaring heeft met het isoleren van monumenten. Informatie over monumentenglas staat hier.

Adviseur monumenten nodig?

Laat je adviseren wanneer je een monument wilt gaan isoleren. Het isoleren van een monument is geen alledaagse klus, dus schakel een expert in. Wil je direct beginnen, vraag dan een advies gesprek aan.

[phxoptin id=1430497944]

Het Nationaal Energiebespaarfonds

In Nederland zijn er nog teveel woningen die niet geïsoleerd zijn. De overheid wil huiseigenaren de mogelijkheid bieden de eigen woning te isoleren ook wanneer zij onvoldoende financiële middelen hebben. Behalve voor het isoleren van de woning worden er ook leningen verstrekt voor het opwekken van energie, dus voor zonnepanelen, zonneboilers of windmolens. Hiervoor is het Nationaal Energiebespaarfonds opgericht, in dit fonds zit € 300.000.000, bijeengebracht door de overheid, de ASN bank en de Rabo bank. Je kunt een aanvraag voor een lening indienen wanneer de kosten van de isolatie van energie minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 bedragen. Je leent dit bedrag tegen een rente van 3 tot 3,5 % gedurende de gehele looptijd. Begin 2014 is het mogelijk een aanvraag voor een lening in te dienen, ga hiervoor naar www.ikinvesteerslim.nl. Wanneer je een lening wilt krijgen, moet je de werkzaamheden door een bedrijf laten uitvoeren. Je mag het dus niet zelf doen. In het blog "Met een lening van het energiebespaarfonds je huis isoleren" kun je meer lezen over dit fonds. 
Reactie plaatsen