Blokken

Blokken

Blokken in de kachel of open haard geven comfortabele stralingswarmte maar zijn niet zo goed voor het milieu. Daarom zijn er ook goede alternatieven op de markt. Haardblokken zijn daarvan een goed voorbeeld. Deze branden veel langer en geven ook meer warmte af dan traditioneel haardhout. Deze worden gemaakt van restafval uit de houtindustrie. Houtresten en zaagsel worden met een hars of parafine tot blokken geperst die goed branden in uw haard. Dankzij deze blokken hoeven er minder bomen te worden gekapt. Door haardblokken te gebruiken draagt u daarom ook bij aan een betere leefomgeving voor mensen en dieren.

Blog over speksteenkachel

Houhetwarm.nl heeft zelf een speksteenkachel en geniet daar elke dag van. Pine Berg blogt over houtsoorten, vuur, vlammen en kachelplezier. Lees het blog over de speksteenkachel.

Beter voor het milieu

Blokken zijn uitvoerig onderzocht op hun uitstoot. Deze onderzoeken hebben aangetoond dat er minder koolstofmonoxide en rook vanaf komt. Een kachel met haardblokken is dus ook in huis een stuk gezonder, laat staan de uitstoot die via de schoorsteen naar buiten gaat. Een blok van een kilo geeft veel warmte en brandt lang. De kachel springt zuinig om met haardblokken.

Adressen voor brandstof blokken

Haardblokken koopt u bij bedrijven in heel Nederland. De leveranciers verkopen meestal diverse soorten brandhout. Met haardblokken als brandstof heeft u een vrij duurzaam alternatief voor ouderwetse hout varianten. De prijzen verschillen een beetje, maar u koopt haardblokken voor prijzen tussen de € 5,- en de € 15,- per pak. Ook bieden sommige bedrijven pallets aan van 1 m³ voor bedragen die grofweg tussen de € 100,- en de € 500,- liggen.

Offerte houtkachel

  • Hulp nodig bij het zoeken naar een goed houtkachel?
  • Heb je geen tijd om zelf onderzoek te doen?
  • Wil je weten wat een kachel kost en hoe het allemaal werkt?

email-adres

wanneer je hulp nodig hebt bij het zoeken, wij helpen je graag!

Reactie plaatsen