Speksteenkachel

Speksteenkachel

Een speksteenkachel stookt op hout, maar je hebt er minder werk aan dan bijvoorbeeld een houtkachel. Als je de speksteenkachel 2 tot 4 uur laat branden blijft hij de rest van de dag warm. De massieve speksteen waarvan de kachel is gebouwd, neemt namelijk alle warmte op en houdt deze vast. Gedurende de dag geeft de steen deze af in de vorm van stralingswarmte. De kachel komt oorspronkelijk uit Finland.

Blog over speksteenkachel

We hebben zelf een speksteenkachel en genieten daar elke dag van. Pine Berg blogt over houtsoorten, vuur, vlammen en kachelplezier. Lees het blog over de speksteenkachel.
Als je zelf een speksteenkachel in huis heb, verbruik je weinig brandstof en heeft u lang verwarming van de kachel. Met duurzame brandstoffen als houtpellets of briketten gebruikt u bovendien brandstoffen die gemaakt zijn van afval van de houtindustrie. Zaagsel en houtsnippers krijgen zo een tweede leven als brandstof voor speksteenkachel. Uw huis krijgt een aangename temperatuur met brandstoffen die het milieu niet onnodig belasten.

Behaaglijke stralingswarmte

De warmte die wordt opgeslagen in de steen, wordt gedurende de dag verspreid. De temperatuur blijft erg lang constant en geleidelijk verspreid. De kachels wegen snel boven de 1.000 kilo dus om een speksteenkachel te kunnen plaatsen moet uw vloer dat gewicht wel kunnen dragen. Als u kiest voor een speksteenkachel moet u ook rekening houden met het feit dat deze behoorlijk veel ruimte in uw woonkamer inneemt. Ook die ruimte moet u hebben. De kachels zijn verkrijgbaar in talloze kleuren.
Reactie plaatsen