CV

CV

Cv of centrale verwarming is erg makkelijk in gebruik. De cv-ketel is door leidingen verbonden met alle ruimtes in huis waar een radiator hangt. In de huiskamer hangt een thermostaat die in te stellen is op een bepaalde temperatuur. De cv-ketel gaat vanzelf gas verbranden aan de hand van wat de thermostaat doorgeeft. Doordat de cv-ketel is aangesloten op de gasleiding wordt er ook automatisch gas aangevoerd als de ketel daarom vraagt. Het enige dat u zelf hoeft te doen is een comfortabele temperatuur instellen en de cv-ketel doet de rest.

Hoogrendement cv-ketels

Met een hoogrendementsketel (HR) verbruikt u veel minder gas om dezelfde verwarming te gebruiken. Deze ketels worden steeds verbeterd en ze springen zuinig om met gas. Een HR-ketel kost iets meer maar deze meerprijs haalt u er gegarandeerd uit doordat u minder gas verbruikt om uw huis mee te verwarmen. Elke ruimte in huis wordt verwarmd met een zo laag mogelijk gasverbruik.

Houtgestookte cv-ketel

Tegenwoordig zijn er ook cv-ketels die hout verbranden om te verwarmen. Deze ketels zijn zeer energiezuinig en branden vaak op houtpellets. In vergelijking met aardgas bespaart u met dergelijke ketels tot wel 40% op uw stookkosten. De op houtpellets gestookte cv-ketels zijn met name interessant voor grote huizen en gebouwen. Het rendement van de ketels is dan optimaal. Er zijn een aantal dingen belangrijk bij dit type cv-ketel. U heeft ruimte nodig voor het opslagreservoir van de de houtpellets. Ook moet u 2 tot 4 keer per jaar de aslade van de ketel schoonmaken.
Reactie plaatsen