Je kan heel goed zelf je kruipruimte isoleren. Als de kruipruimte begaanbaar is (hoger dan 50 centimeter) kan je kruipend en liggend werken. (Dan moet je wel bestand zijn tegen kleine ruimtes). Glaswol is een isolatiemateriaal dat veel gebruikt wordt voor het isoleren van kruipruimtes. De glaswolplaten worden tegen de onderzijde van de vloer bevestigd. Het maakt daarbij niet uit of het om een houten of betonnen vloer gaat. Ook kun je de kruipruimte isoleren met steenwol of een isolatie folie. De bodem van de kruipruimte kan je makkelijk zelf volgooien met eps bodemisolatiechips.
[mwm-aal-display]
Een kruipruimte zelf isoleren is niet moeilijk
Op het isolatiemateriaal voor kruipruimtes staat hoe het toegepast moet worden. Volg altijd deze instructies. Bepaalde materialen hebben een boven- en onderkant en isoleren alleen goed als ze op de juiste manier gebruikt worden. Ook voor folies geldt dat deze goed neergelegd moeten worden om hun werk te doen. Als je de instructies volgt, haal je het maximale uit de kruipruimte isolatie. Dat betekent energie besparen en een lagere gasrekening als je de kruipruimte zelf isoleert.
Blog Kosten vloerisolatie
Houhetwarm.nl (Pine Berg) heeft een aantal blogs geschreven over de kosten vloerisolatie. Ik wil je informatie geven over de kosten van vloerisolatie en de kosten voor de kruipruimte isolatie en de al dan niet natuurlijke isolatiematerialen die je het beste kunt gebruiken. Vloerisolatie en kruipruimte isolatie zijn een van de meest eenvoudige en minst dure manieren om je huis te isoleren. En het scheelt 15 procent van je warmteverlies. Ik wil graag weten hoeveel vloerisolatie kost en welke materialen worden geadviseerd. Lees hier het eerste deel van een serie blogs over kosten vloerisolatie.
Toch niet zelf doen? Vraag een offerte aan voor kruipruimte isolatie
In Nederland zijn er nog teveel woningen die niet geïsoleerd zijn. De overheid wil huiseigenaren de mogelijkheid bieden de eigen woning te isoleren ook wanneer zij onvoldoende financiële middelen hebben. Hiervoor is het Nationaal Energiebespaarfonds opgericht, in dit fonds zit € 300.000.000, bijeengebracht door de overheid, de ASN bank en de Rabo bank. Meer informatie over dit fonds kun je ook lezen in ons blog.