Tabel isolatiewaarden en milieubelasting voor de kruipruimte

Met de tabel milieubelasting en isolatiewaarde vergelijk je isolatiematerialen

(Bijgewerkt aan de hand van informatie NIBE, maart 2013)

De tabel milieubelasting en isolatiewaarde geeft een overzicht van de isolatiematerialen die voor de bodem van de kruipruimte (bodem) worden gebruikt.
Vaak wordt bodemisolatie gebruikt in combinatie met vloerisolatie. Zo wordt prostelko gebruikt in combinatie met een bodemfolie. Dat geldt ook voor isoltrend en tonzon. Kijk voor de isolatiewaarde van deze materialen op de pagina milieubelasting en isolatiewaarde voor vloerisolatie.

* Dikte van het materiaal dat je nodig hebt bij een rc waarde van 3.5

De tabel is ook als pdf te downloaden

download-nibe-kruipruimte.pdfMilieubelastingIsolatie waarde

Benodigde dikte*


 
PE folie (bodem folie)Laag NIBE 1a?0.23
ZandHoog NIBE 5c?100
SchelpenHoog (NIBE 6a)Laag (L-waarde 0,106) 500

 

 

Aanvragen offerte kruipruimte isolatie

Wil je weten hoeveel het kost om je kruipruimte te laten isoleren? Vraag hier gratis offertes aan:

Het Nationaal Energiebespaarfonds

In Nederland zijn er nog teveel woningen die niet geïsoleerd zijn. De overheid wil huiseigenaren de mogelijkheid bieden de eigen woning te isoleren ook wanneer zij onvoldoende financiële middelen hebben. Behalve voor het isoleren van de woning worden er ook leningen verstrekt voor het opwekken van kruipruimte-isoleren-met-schelpenenergie, dus voor zonnepanelen, zonneboilers of windmolens. Hiervoor is het Nationaal Energiebespaarfonds opgericht, in dit fonds zit € 300.000.000, bijeengebracht door de overheid, de ASN bank en de Rabo bank. Je kunt een aanvraag voor een lening indienen wanneer de kosten van de isolatie van energie minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 bedragen. Je leent dit bedrag tegen een rente van 3 tot 3,5 % gedurende de gehele looptijd. Begin 2014 is het mogelijk een aanvraag voor een lening in te dienen, ga hiervoor naar www.ikinvesteerslim.nl. Je kunt alleen een lening krijgen wanneer de werkzaamheden laat uitvoeren, wanneer je zelf de isolatie aanbrengt krijg je hiervoor geen lening
Reactie plaatsen