Dankzij gevelisolatie verlies je minder warmte. Je besparing kan wel oplopen tot 20%. De warmte in de kamers verdwijnt via de wanden in je huis. De isolatiematerialen van vroeger zijn stukken minder efficiënt en bovendien kan het goed zijn dat de isolatie op bepaalde plaatsen weggezakt is. Door de gevel opnieuw te isoleren zorg je ervoor dat de warmte beter binnen blijft. Hierdoor springt de verwarming minder vaak aan en daalt je gasverbruik. Bovendien bevordert gevelisolatie het klimaat in huis. De gevelisolatie die het meest wordt toegepast, is spouwmuurisolatie. Hierbij wordt isolatiemateriaal in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur aangebracht. Ook de verticale tuin is een vorm van gevelisolatie.
Vaak gebruikt: spouwmuurisolatie
De meest gebruikte gevelisolatie is spouwmuurisolatie. Hierbij wordt het materiaal tussen de binnenmuur en de buitenmuur opgevuld met isolerend materiaal. In de meeste gevallen zit er glaswol of steenwol tussen. In de loop der jaren kan dit materiaal verzakken en daardoor is je gevel minder geïsoleerd. Om dit op te lossen worden vlokken van glaswol via boorgaatjes in de voegen naar binnen geblazen, net zolang tot de spouwmuur weer vol is. Ook spouwmuurisolatie door middel van EPS of piepschuimbolletjes of grafietparels is een veel gebruikte werkwijze. Ook is spouwmuurisolatie mogelijk met BioFoam Pearls, dit isolatiemateriaal is gemaakt van organisch materiaal en het materiaal is ook volledig afbreekbaar.
Verticale tuinen
Ook aan de buitenkant van de gevel kun je gevelisolatie toepassen. Je kan dit doen door middel van voorzetwanden. Een andere manier is het aanleggen van een verticale tuin. Deze tuin wordt tegen de gevel gemonteerd. Naast het feit dat het er bijzonder uitziet, heeft de verticale tuin ook een warmte regulerende waarde. De laag houdt warmte binnen en draagt zo bij aan de isolatie van uw gevels. De verticale tuin heeft natuurlijk wel enig onderhoud nodig. Ook kun je niet overal panelen van een verticale tuin monteren.
Aan de slag met spouwmuur isolatie! Vraag hier een offerte aan.
[phxoptin id=1430498097]
Door
Nol Hermans
op
08 Mar 2019
Dank voor de duidelijke informatie, maar..................
Door een bouwkundige, verbonden aan een Technische Universiteit, is mij te verstaan gegeven dat wanneer de spouwmuur bijvoorbeeld rond 1980 bij de bouw is geïsoleerd deze nu absoluut niet "volledig te isoleren" door de spouwmuur helemaal vol te spuiten met isolatiemateriaal.
Er zouden vochtproblemen gaan ontstaan!
Reageren
Door
Joep
op
15 Aug 2018
Ik heb ook mijn gevel laten isoleren en merk inderdaad verschil op de rekening.
Nol Hermans
op 08 Mar 2019Joep
op 15 Aug 2018