Materialen dakisolatie

Materialen dakisolatie

De meest gebruikte materialen voor dakisolatie zijn glaswol, steenwol of piepschuimplaten (EPS). Ook hardschuimplaten van PUR en stoffen als vlas, schapenwol, houtvezelplaat of kurk worden gebruikt om daken mee te isoleren. Voor de belangrijkste materialen dakisolatie staan de eigenschappen hieronder toegelicht.

[mwm-aal-display]Glaswol

Als je het dak gaat isoleren met glaswol heb je een laag van ongeveer 10 centimeter nodig om voldoende te isoleren. De isolatiewaarde van glaswol bepaalt die dikte. Overigens maakt het daarbij niet uit of je glaswoldekens, -platen of -vlokken gebruikt voor de isolatie. In glaswol zitten kleine stukjes glas, de verwerking ervan kan jeuk veroorzaken.

Steenwol

Ook bij dakisolatie met steenwol moet de laag ongeveer 10 centimeter dik zijn om goed te isoleren. Ook in het geval van steenwol kun je kiezen voor platen, dekens of vlokken. Alle vormen zijn even goed, mits je de juiste dikte van de laag isolatiemateriaal aanhoudt.

Piepschuimplaten (EPS)

Met piepschuim heb je een iets minder dikke laag nodig om het dak te isoleren. Een laag van 9 centimeter dik is voldoende om een goed rendement te behalen uit de isolatie. Piepschuim is erg licht en makkelijk te verwerken. Je zaagt het snel op maat.

XPS platen

Dakisolatie met XPS platen vereist een laag van 8 tot 9 centimeter. Dit isolatiemateriaal is gemaakt van geëxtrudeerde polystyreen en is erg licht. Het aanbrengen is daardoor vrij eenvoudig.

Overige materialen

Voor dakisolatie met isolatiemateriaal zoals vlas, wol, houtvezel of kurk heb je doorgaans vrij dikke lagen van het materiaal nodig. Het is daarom niet in alle situaties interessant. Een vakman kan je vertellen welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor je dak.

Offertes voor dakisolatie

Ik kan me voorstellen dat het soms niet makkelijk is het om zelf je dak te isoleren. Het is ook een lastige klus. Je moet bijvoorbeeld goed opletten dat je geen koude bruggen veroorzaakt. Dat zijn plekken waar je niet goed isoleert. Niet alleen gaat de warmte op die plekken dan toch naar buiten, ook ontstaan vochtplekken op plaatsen waar dit niet goed is. Dus wil het laten doen, dan regel ik offertes voor je.

Je kunt hier offertes aanvragen voor dakisolatie!

Reactie plaatsen