Kosten dakisolatie

Kosten dakisolatie

De kosten voor dakisolatie beginnen rond de € 15,- per m² als je de isolatie zelf aanbrengt. Wil je het liever uitbesteden? Dan kunnen de kosten oplopen tot zo'n € 60,- per m². De kosten zijn afhankelijk van het soort dak dat je hebt en het isolatiemateriaal dat je wilt gebruiken. Ook de staat van je dak speelt een rol. Als het dak niet goed is, zal je het eerst moeten repareren voordat je gaat isoleren.

[mwm-aal-display]Besparing van 400 euro per jaar

Met een geïsoleerd dak bespaar je al snel € 400,- per jaar op je stookkosten, afhankelijk van je stookgedrag. De kosten van het materiaal en van het isoleren van je dak verdien je binnen een aantal jaar terug.

Kosten dakisolatie voor een hellend dak

Wanneer je een hellend dak zelf isoleert aan de binnenzijde ben je het goedkoopst uit. Je betaalt alleen de materiaalkosten. In dit geval mag je rekenen op ongeveer € 15,- per m². Als je het door een aannemer laat isoleren ben je 3 tot 4 keer zoveel kwijt. Als je de buitenkant van het dak wilt laten isoleren moeten alle dakpannen eraf en moeten vaak de pannenlatten opnieuw worden Isofolie voor dakisolatie aan de buitenkantaangebracht. Doorgaans is het verstandiger dit te laten doen door een professional. Qua kosten moet je hier ook rekening houden met € 50,- tot € 60,- per m².

Dakisolatie aan de buitenkant

Maar het is ook mogelijk het dak te isoleren aan de buitenkant, zonder de dakpannen te verwijderen. Dan wordt in de ruimte onder de dakpannen isolatiemateriaal gespoten (bijvoorbeeld esp korrels). Houhetwarm werkt samen met een bedrijf dat op deze manier je dak kan isoleren.

Kosten dakisolatie voor een plat dak

Een plat dak wordt vrijwel altijd aan de buitenkant geïsoleerd om vochtproblemen te voorkomen. Het dak moet na isolatie nog van dakbedekking worden voorzien. Laat daarom je plat dak isoleren door een vakman. De kosten liggen gemiddeld rond de € 50,- per m² als je het uitbesteedt.
Reactie plaatsen