Doe-het-zelf zonnepanelen

Doe-het-zelf zonnepanelen zijn een stuk goedkoper. Door zelf zonnepanelen te plaatsen bespaar je een hoop op de montagekosten. Dit scheelt makkelijk € 1000,- op de totale kosten. Doe-het-zelf zonnepanelen zijn dus hartstikke interessant. Om de zonnepanelen goed te plaatsen is het wel belangrijk dat je handig bent. Het is zonde als je achteraf alsnog een ervaren installateur moet laten kijken naar jouw doe-het-zelf zonnepanelen installatie. Bij een goed doe-het-zelfpakket zit altijd een heldere, Nederlandse, handleiding. Kies daarom altijd voor een gerenommeerd merk voor de panelen en de bijbehorende omvormer. Je weet dan ook zeker dat de garantie van de doe het zelf zonnepanelen goed geregeld is.

Zelf monteren en aansluiten

Doe-het-zelf zonnepanelen zijn er voor hellende en platte daken. De constructie lijkt erg veel op elkaar, maar een plat dak is wat makkelijker om op te werken. Om de zonnepanelen zoveel mogelijk elektriciteit te laten opwekken, moeten ze altijd naar het zuiden gericht zijn. Er moet richting het zuiden vrij zicht zijn, schaduwen van andere gebouwen beïnvloeden het rendement nadelig. Om het zonlicht haaks op de zonnepanelen terecht te laten komen plaats je de panelen in een hoek van 36 graden met de grond.

Geen kosten voor montage

Bij doe het zelf zonnepanelen krijg je een compleet pakket. Naast de zonnepanelen zit er een omvormer bij die de opgevangen energie omzet in elektriciteit. Je bent zelf verantwoordelijk voor het plaatsen van alle onderdelen en het aansluiten ervan. Nadat de zonnepanelen en omvormer geplaatst zijn, sluit je de installatie aan op het lichtnet in je huis. Vanaf dat moment ga je gebruik maken van de door zonnepanelen opgewekte stroom en bespaar je op de stroomkosten. Wek je minder op dan je nodig hebt, dan neem je automatisch extra stroom af via jouw bestaande stroomleverancier.

Pv-Omvormer

Wil je weten hoe je de omvormer kan aansluiten zonder het bekende hak- en breekwerk? Lees dan dit artikel.

BTW en zonnepanelen

Iedereen in Nederland die zonnepanelen heeft, is sinds 2013 dus BTW plichtig over de teruggeleverde stroom aan het energienet. Lees hierover het blog Hoe zit het met de BTW teruggave voor zonnepanelen en kleine windmolens

Zelf zonnepanelen maken, kan ook. Hoe?Toch liever zonnepanelen laten plaatsen? Wij kunnen je daarbij van dienst zijn

direct-offerte-aanvragen
mieke van maurik
Door

mieke van maurik

op 02 Feb 2015

Hoi zag de website zonne panelen zelf maken. nou heb ik een vraagje. wij hebben golfplaten op onze schuren. ik zie dat deze zonnepanelen gemaakt worden dmv twee glasplaten. zou ik ook twee doorzichtige golfplaten daarvoor kunnen gebruiken. deze zijn dus wel kunstof. dus vraag me af word dat te warm is er smelt gevaar. met vriendelijke groet van deze groene simpdle huisvrouw.

Cocky Hoogeveen
Door

Cocky Hoogeveen

op 02 Feb 2015

Goede vraag over de zonnepanelen. Ik weet het antwoord niet. Misschien kun je hier meer info vinden: http://my-eco-projects.nl

Reactie plaatsen