Collectief zonnepanelen kopen is goedkoper

Als collectief zonnepanelen kopen is goedkoper. Zonnepanelen vergen een behoorlijke investering. Om de hoge kosten te drukken zijn er in Nederland verschillende collectieven opgericht die zonnepanelen betaalbaarder maken. Door als collectief gezamenlijk zonnepanelen in te kopen weten deze initiatieven hoge kortingen te bedingen. En omdat het om collectieven zonder winstoogmerk gaat, wordt deze korting direct aan je doorberekend. Je profiteert van een scherpe korting en gaat direct besparen op energiekosten dankzij de zonnepanelen. Je bespaart meestal tussen de 15 en 30% op de aanschaf van zonnepanelen, omvormers en montagematerialen. Zonnepanelen via een collectief kopen is veel voordeliger en je verdient de investering daardoor ook sneller terug dan normaal. Kijk eens op de kaart van Hier Opgewekt, hier zijn collectieven op het gebied van het opwekken van duurzame energie in Nederland verzameld.

Minimum aantal deelnemers

Voor sommige collectieven geldt dat er een bepaald aantal deelnemers gehaald moet worden voor de aankoop van zonnepanelen doorgaat. Bij voldoende animo worden de zonnepanelen via het collectief met korting ingekocht. Elke deelnemer profiteert van de korting en na installatie ook van een besparing op het stroomverbruik. Wordt het minimum aantal deelnemers niet gehaald dan gaat de aankoop niet door. Je wordt dan ook tot niets verplicht.

Zonnepanelen collectief vanuit burgers

In sommige gevallen wordt een collectief opgericht door een aantal actieve burgers. In plaats van een stichting gaan ze vanuit een particuliere situatie op zoek naar andere geïnteresseerden. vervolgens onderhandelen ze zelf met leveranciers om gunstige prijzen te bedingen. Ook met een burgerinitiatief of collectief kun je met hoge korting zonnepanelen en toebehoren kopen.

Wilt u wat meer technische informatie over zonnepanelen? Kijk eens op Wikipedia.
Reactie plaatsen