Blogs over zonnepanelen:


Kijk hier voor alle blogs over zonnepanelen

Laatste nieuws: juli 2013

Het Europese Hof heeft beslist dat de eigenaar van zonnepanelen over de geleverde stroom aan het energiebedrijf BTW moeten betalen. Mogelijk geldt dit ook voor de Nederlandse bezitter hiervan. Hier is voorlopig het laatste woord niet over gezegd.

De reactie van de Kamer van Koophandel

De reactie van advocaten

En dan nog een document waarin staat hoe je zou kunnen/moeten handelen

Dit wordt ongetwijfeld vervolgd, we houden je via Houhetwarm.nl op de hoogte.

26 juli 2013


Het laatste nieuws over fiscus, btw en zonnepanelen: de fiscus geeft voorlopig nog geen BTW nummers af aan de particulier met zonnepanelen.

Zonnepanelen: Duurzaam elektriciteit opwekken

Zonnepanelen zijn panelen die zonlicht opvangen en omzetten in elektriciteit. Deze elektriciteit kun je vervolgens in je eigen huis gebruiken en kost je niets. Daarnaast is deze elektriciteit 100% groen en dus beter voor het milieu. Bij het opwekken van elektriciteit met deze panelen komen immers geen schadelijke stoffen vrij. Het milieu en uw portemonnee blijven dus gespaard. Zonnepanelen wekken duurzame energie op en zijn zelf ook erg duurzaam. Een klein nadeel is dat de productie van zonnepanelen enigszins belastend voor het milieu is, maar dat weegt niet op tegen de voordelen van zonnepanelen.

Belangrijk! zonnepanelen werken ook als het bewolkt is. De zonnepanelen werken ook als het niet zonnig is alleen is de opbrengst lager.

Wilt u wat meer technische informatie over zonnepanelen? Kijk eens op Wikipedia.

Plaatsing van de zonnepanelen

De plaatsing van de zonnepanelen is bepalend voor de opbrengst. Zonnepanelen geplaatst onder een hoek van 36 graden op het zuiden hebben een opbrengst van 87%. Wanneer dezelfde panelen geplaatst worden op het oosten onder een hoek van 45 graden is de opbrengst nog altijd 67%! De opbrengst wordt natuurlijk minder wanneer er schaduw is, dus geen schaduw van bomen of gebouwen.

Zonnepanelen en een groendak

De opbrengst van de zonnepanelen stijgt met ongeveer 8 % wanneer de panelen geplaatst worden op een groendak. Dit blijkt uit een onderzoek dat gedaan is door de American Solar Energy Society. Het groene dak heeft een verkoelend effect op de omgeving en de opbrengst van de panelen stijgt bij een lagere omgevingstemperatuur. Dus is de panelen plaatsen op een groendak zorgt voor een hogere opbrengst en dat is weer goed voor de portemonnee.

Terugverdientijd

De terugverdientijd is natuurlijk afhankelijk van de plaatsing. In het algemeen kan gesteld worden dat de terugverdientijd ligt tussen de 3 en 15 jaar. De terugverdientijd wordt korter wanneer je de panelen zelf plaatst, of subsidie hebt gekregen.

Keuring van zonnepanelen

Natuurlijk wil je dat je panelen de geschatte levensduur van 20 to 25 jaar halen maar niet ieder merk zonnepaneel zal dit halen. Daarom raden wij je aan te kijken op www.registerzonneenergie.nl. Dit is de site van Kiwa, een onafhankelijk onderzoeksbedrijf dat de zonnepanelen gekeurd heeft. Een keurmerk vanTÜV is ook betrouwbaar.

Zonnepanelen gaan lang mee

Zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee zonder noemenswaardig onderhoud. Kunt u zich voorstellen hoeveel elektriciteit u kunt besparen? De elektriciteitsrekening valt direct lager uit als u een zonnepaneleninstallatie op uw huis heeft. Ook als de zon niet schijnt wordt er energie opgewekt, want de panelen werken op daglicht. Het is dus geen probleem als het een beetje bewolkt is.

De productie van zonnepanelen is enigszins schadelijk

Om zonnepanelen te maken is energie uit fossiele brandstoffen nodig en er komt ook CO2 bij vrij. De productie is dus niet milieuvriendelijk. Aan de andere kant bespaart een installatie met zonnepanelen in 3 jaar net zoveel energie als er nodig is om het systeem te maken. Op de lange termijn zijn zonnepanelen dus absoluut beter voor het milieu. En fabrikanten van zonnepanelen doen er vanzelfsprekend ook alles aan om de productie zo milieuvriendelijk mogelijk te houden.

Het Nationaal Energiebespaarfonds

In Nederland zijn er nog teveel woningen die niet geïsoleerd zijn. De overheid wil huiseigenaren de mogelijkheid bieden de eigen woning te isoleren ook wanneer zij onvoldoende financiële middelen hebben. Behalve voor het isoleren van de woning worden er ook leningen verstrekt voor het opwekken van energie, dus voor zonnepanelen, zonneboilers of windmolens. Hiervoor is het Nationaal Energiebespaarfonds opgericht, in dit fonds zit € 300.000.000, bijeengebracht door de overheid, de ASN bank en de Rabo bank. Je kunt een aanvraag voor een lening indienen wanneer de kosten van de isolatie van energie minimaal € 2.500 en maximaal € 25.000 bedragen. Je leent dit bedrag tegen een rente van 3 tot 3,8 % gedurende de gehele looptijd. Begin 2014 is het mogelijk een aanvraag voor een lening in te dienen, ga hiervoor naar www.ikinvesteerslim.nl

Wanneer je nu denkt, dat wil ik ook, dan is een offerte aanvraag snel gedaan

direct-offerte-aanvragen