Gratis Isolatiegids
Kruip en spouw

Page content

Resolschuim

Resolschuim

Resolschuim is een hardschuimplaat, gemaakt van onder meer aardolie. De platen hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Resolschuim wordt geleverd onder de naam Kooltherm (Kingspan). Het product heeft een DUBO keur. Het DUBOkeur bewijst dat een product (onder andere voor de bouw) tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Kingspan levert ook Koolthermplaten die al voorzien zijn van ene gipsplaat. Dit soort complete systemen zijn geschikt om woningen aan de binnenkant te isoleren.

Dunne isolatielaag

Tijdens de productie van resolschuim wordt gebruik gemaakt van diverse chemische stoffen, waaronder fenol, ureum en fenolformaldehyde. Vanwege de hoge isolatiewaarde zijn resolschuimplaten zeer geschikt om te isoleren op plaatsen waar geen ruimte is voor dikke isolaties. Vroeger was het resolschuim drukvast, dus je kon er op lopen. Maar nu is dat door een andere chemische samenstelling veranderd. De platen worden veel gebruikt bij nieuwbouw, maar ook voor ook gebruikt voor buitengevelisolatie. in spouwmuren. Resolschuimplaten zijn niet geschikt om de kruipruimte te isoleren. Daarvoor is het materiaal niet flexibel genoeg.

Isolatiewaarden

Resolschuimplaten hebben een zeer hoge isolatiewaarde. (L-waarde 0,020)

Brandklasse

Van isolatiematerialen is bekend hoe brandbaar ze zijn. De Europese brandklasse indeling loopt van A tot en met F. Brandklasse 1 is voor onbrandbare materialen en brandklasse F betekent heel brandbaar. Voor resolschuim is de brandklasse B.

Milieubelasting

De Milieubelasting is bij de verwerking op daken niet hoog. NIBE Milieuklasse 2a.

Wil je gaan isoleren met resolschuimplaten?

Vraag een offerte aan voor resolschuim. Vul het formulier in en Houhetwarm.nl neem contact met je op voor een offerte op maat.

    Comment Section

    0 reacties op “Resolschuim

    Plaats een reactie


    *