Resolschuim

Resolschuim

Resolschuim is een hardschuim isolatiemateriaal en wordt verkregen door de transformatie van bakeliet. De platen hebben een zeer hoge isolatiewaarde. Resolschuim wordt geleverd onder de naam Kooltherm (van Kingspan Insulation).

Het product heeft een DUBOkeur. Het DUBOkeur bewijst op basis van een LCA (Life Cycle Analysis) dat een product (onder andere voor de bouw) tot de meest milieuvriendelijke keuze in zijn toepassing behoort.

Kooltherm isolatie is beschikbaar voor verschillende toepassingen, waaronder gevel (binnen- en buitenzijde), vloer en dak (binnenzijde). Voor na-isolatie aan de binnenzijde zijn er ook Kooltherm platen die al voorzien zijn van afwerking, zoals een gipskartonplaat.

Dunne isolatielaag

Resol is kwalitatief een zeer goede hardschuimplaat met een zeer hoge isolerende werking. Resolschuim wordt gemaakt van resolhars en calciumcarbonaat in combinatie met een katalysator en een blaasmiddel. Vanwege de hoge isolatiewaarde zijn resolschuimplaten zeer geschikt om slank te isoleren.

Dit is interessant op plaatsen waar geen ruimte is voor dikke isolatiematerialen, maar ook in gevels op meer vierkante meter binnenruimte te kunnen verkrijgen. De platen worden veel gebruikt bij nieuwbouw, met name in gevels, maar ook als vloerisolatie en voor het na-isoleren aan de binnenzijde.

Isolatiewaarden

Resolschuimplaten hebben een zeer hoge isolatiewaarde met een lambda-waarde vanaf 0,018 W/m∙K. Hiermee is dit de best isolerende hardschuimplaat op dit moment verkrijgbaar.

Brandklasse

Resolisolatie heeft ook zeer goede brandwerende eigenschappen. De Europese brandklasse indeling loopt van A tot en met F. Brandklasse A is voor onbrandbare materialen en brandklasse F betekent heel brandbaar. Voor resolschuim is de brandklasse B of C (afhankelijk van de toegepaste cachering). In bijna alle gevallen beschikken ze in end-use over een brandklasse B.

Milieubelasting

Zowel de Kooltherm vloerplaat, spouwplaten, vliesgevelplaat en frameplaat beschikken over een DUBOkeur. De meest toegepaste toepassing is in de spouwmuur. Voor deze toepassing valt het product in milieuklasse 2c van het NIBE en is daarmee een milieutechnisch goede keuze.
Tony
Door

Tony

op 22 Feb 2022

Beste is resolschuim kankerverwekkend

Reactie plaatsen