Dakisolatie

Dakisolatie

Dakisolatie houdt de warmte binnen. Bij een geïsoleerd dak wordt warmte beter binnen gehouden, want warmte stijgt van nature. Je verliest al gauw 28% van de warmte via het dak als er geen isolatie is aangebracht. Het dak isoleren (kosten dakisolatie) kan al voor weinig geld. Het hangt natuurlijk af van de isolatiewaarde van het materiaal en de oppervlakte die je isoleert, maar door het zelf te doen isoleer je je huis goedkoop. (kijk eens op dakisolatie doe-het-zelf). Je bespaart direct op de stookkosten en verdient de investering van de isolatie in de meeste gevallen binnen 4 jaar terug. Als je het dak laat isoleren verdien je de kosten meestal binnen 4 tot 8 jaar terug.

[mwm-aal-display]

Kosten voor dakisolatie

Meestal liggen de kosten ergens tussen de € 15,- en € 60,- per m². Als je het isolatiemateriaal zelf aanbrengt, ben je goedkoper uit. In dat geval ben je alleen de materiaalkosten kwijt. Laat je het dak isoleren door een aannemer, dan hangen de kosten sterk af van de situatie. In sommige gevallen kan het zelfs interessant zijn om het dak helemaal te laten renoveren in combinatie met de isolatie.

Factoren die je rendement bepalendakisolatie offerte

Allereerst is de mate waarin het materiaal isoleert belangrijk. Dit heet de isolatiewaarde. Maar ook de situatie bij je thuis is belangrijk. Of er bijvoorbeeld een verwarmde zolder onder het dak ligt. En hoe hard je doorgaans stookt. Maar 1 ding is zeker: door een geïsoleerd dak verlies je minder warmte. Dakisolatie levert altijd energiebesparing op.

Plat dak

Het isoleren van een plat dak is best lastig. Je moet voorzichtig zijn met vocht. Als het platte dak onder de isolatielaag vochtig is, loop je kans op verrotting. Daarom is het beter om bij het isoleren van een plat dak een gespecialiseerd bedrijf in te huren.

Offerte dakisolatie

Houhetwarm is de expert in duurzaamheid en jouw ideale tussenpersoon als het gaat om topoffertes voor isolatie

[gravityform id="4" title="true" description="true"]
Reactie plaatsen