Kinderkamer duurzaam verbouwen

Kinderkamer duurzaam verbouwen

Ook een kinderkamer duurzaam verbouwen is mogelijk. Voor je kind wil je het natuurlijk het allerbeste. Als je de kinderkamer gaat verbouwen zijn duurzame bouwmaterialen geen overbodige luxe. Duurzame bouwmaterialen zijn milieuvriendelijk geproduceerd en zijn ook na verwerking nog steeds zo min mogelijk belastend voor milieu, mens en dier. Je moet vaak nog iets langer zoeken naar de juiste materialen, maar duurzaam kinderkamers verbouwen wordt de laatste jaren steeds vaker gedaan.

Kinderkamer duurzaam verbouwen, de wandafwerking

Voor stucwerk, schilderwerk en behang zijn er duurzame alternatieven. De wanden van de kinderkamer werk je duurzaam af met bijvoorbeeld leemstuc. Dit materiaal is 100% natuurlijk en bevat geen giftige stoffen. Dit stucwerk kun je afwerken met een duurzame muurverf die ademt en geen giftige stoffen bevat. Ook kinderbehang is er in een duurzame variant. Het is gemaakt van milieuvriendelijk geproduceerd FSC papier in talloze leuke dessins. De gebruikte inkten zijn op waterbasis en dus ook duurzaam.

Duurzaam schilderwerk op de kinderkamer

Verbouwen eindigt met de afwerking en dat betekent dat er geschilderd moet worden. De kozijnen en deuren krijgen een leuk kleurtje zodat je kind zich thuis voelt op zijn of haar kamer. Omdat traditionele verf gemaakt wordt met allerlei oplosmiddelen die zelfs na jaren nog giftige stoffen blijven afgeven, raden wij je aan een duurzame verf te gebruiken. Duurzame verf wordt gemaakt van van natuurlijke grondstoffen en bevat geen giftige stoffen. Sterker nog, duurzame verf ruikt heerlijk fris!

Duurzame vloerbedekking

Op de vloer van de kinderkamer komt natuurlijk een duurzame vloerbedekking. In plaats van synthetische vloerbedekking waarin brandvertragers en pesticiden zijn verwerkt, zijn er tegenwoordig een hele hoop duurzame alternatieven op de markt. Bamboe vloeren als alternatief voor houten vloeren, maar ook kokos, zeegras of wol als basis voor zachte vloerbedekking.

 
Reactie plaatsen