Schilderen

Schilderen

Duurzaam schilderen in en om het huis. Natuurverf is gemaakt zonder het milieu te belasten en bevat geen giftige stoffen. De grondstoffen van de verf zijn natuurlijk geoogst of komen uit een natuurlijke bron die ruim voorradig is. Ook in natuurverf of duurzame verf zit olie, maar deze wordt uit vlas gemaakt. En de terpentine komt uit pijnboomhars. Door duurzaam te schilderen ben je verzekerd van milieuvriendelijk schilderwerk. Ook je kinderen of huisdieren komen niet in aanraking met giftige stoffen of dampen. Als je geschilderd hebt met duurzame verf ruikt het zelfs lekker fris in huis!

Verf op waterbasis is geen duurzame verf

Al jaren wordt er verf op waterbasis verkocht. Deze is beter voor het milieu dan de ouderwetse verf op aardoliebasis. Maar toch is verf op waterbasis nog steeds erg schadelijk voor het milieu. In deze verf zitten namelijk wel giftige bindmiddelen en schimmelwerende middelen die moeilijk afgebroken kunnen worden in het milieu en water. Om het milieu echt te ontzien kunt u daarom beter een duurzame verf of natuurverf gebruiken. De kwaliteit is net zo goed, maar je zorgt hiermee ook voor een betere leefomgeving voor mens, plant en dier.

Duurzaam schilderen voor een natuurlijke uitstraling

Als je schildert met duurzame verf breng je natuurlijke pigmenten aan op kozijnen, deuren of hekwerk. Deze pigmenten zijn kleurvast en levendig. Het klimaat in huis wordt aangenamer door duurzaam te schilderen. Normale verf kan jarenlang ongemerkt dampen afgeven, terwijl duurzame verf juist zorgt voor een frisse lucht in huis.

Muren duurzaam schilderen

Ook voor muren is er duurzame verf. Het voordeel van de duurzame muurverf is dat deze antistatisch werkt: de muren trekken veel minder stof aan. Ook werkt duurzame muurverf vochtregulerend voor de wanden.
Reactie plaatsen