Zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen op een plat dak is mogelijk. Zonnepanelen op platte daken staan op een aluminium frame dat door middel van tegels op zijn plaats gehouden wordt. De ballast kan worden aangepast aan uw woonsituatie. Op een flatgebouw of dichtbij de kust waait de wind veel harder en moet uw zonnepanelen installatie dus steviger staan. Door het gewicht van de tegels is het belangrijk dat u vooraf zeker weet dat de dakconstructie van uw platte dak dat gewicht ook kan dragen. De zonnepanelen zelf wegen tussen de 20 en 25 kilo per stuk. Hierbij komt nog het gewicht van het frame en de tegels.

Zonnepanelen hangen in een aluminium frame

De zonnepanelen zelf worden vastgeschroefd aan het aluminium frame dat op uw plat dak staat. De panelen staan meestal in een hoek van 36 graden met de horizon en zijn gericht op het zuiden. Als uw zonnepanelen in de juiste richting en hoek staan, haalt u het maximale rendement uit het zonlicht. U wekt de meeste stroom op en die gebruikt u vervolgens gratis om al uw elektrische apparaten te laten werken.

Opening in dak

De energie die wordt opgewekt, gaat via stroomkabels richting de omvormer. Die zet de elektriciteit op huisinstallatie en zo heeft u stroom in huis. Voor deze stroomkabels moeten er wel openingen gemaakt worden in het platte dak. De kabels moeten erdoor en vervolgens moet de opening waterdicht gemaakt worden. Maar op deze manier kunt u zonnepanelen op  een plat dak maken.
Reactie plaatsen