Zonnepanelen in de tuin

Zonnepanelen in de tuin is goed mogelijk. Ook in de tuin kunnen makkelijk zonnepanelen geplaatst worden. Natuurlijk kunt u de zonnepanelen op de grond op een frame monteren. Daarvoor heeft u wel wat ruimte nodig en bovendien moeten de panelen onbelemmerd uitzicht op het zuiden hebben. Doorgaans heeft u daar toch wel de nodige ruimte voor nodig. Als u een grote lap grond of een weiland tot uw beschikking heeft, gaat dit wat makkelijker. Met een flink oppervlak aan zonnepanelen wekt u genoeg stroom op om uw huishouden van stroom te voorzien. Als u de zonnepanelen op de grond wilt plaatsen heeft u een vergunning nodig.

Zonnepanelen op het tuinhuis of schuur

Het dak van uw tuinhuis of schuur is ook een prima plek om zonnepanelen op te monteren. Zorg ervoor dat de panelen niet in de schaduw van gebouwen of bomen staan, dit zorgt voor lager rendement en dat is zonde. De zonnepanelen staan in een ideale situatie in een hoek van 36 graden met de grond. Door ze daarnaast te richten op het zuiden vangen ze het meeste daglicht op en genereren de meeste energie. Zonnepanelen op het dak plaatsen mag zonder vergunning.

Tuinverlichting op zonne-energie

Naast zonnepanelen zijn er ook diverse soorten tuinverlichting op zonne-energie. Op de lampen zijn een of meer zonnecellen aangebracht die overdag voldoende licht opvangen om 's avonds de tuinverlichting te laten branden. Naast het feit dat u het milieu ontlast door deze vorm van duurzame energie, hoeft u ook geen stroomkabels in de grond aan te brengen voor de lampen. Zonder stroom te verbruiken is uw tuin sfeervol verlicht. Dat scheelt weer een paar euro's op de stroomrekening.
Reactie plaatsen