Zonnepanelen in een schuin dak

Zonnepanelen in een schuin dak is erg voordelig. Wat is er nu mooier dan gratis elektriciteit opwekken zonder grote zonnepanelen in het schuine dak van uw woning? Nou, daarvoor is dus een oplossing in de vorm van zonnepannen. In elk van deze dakpannen zit een klein zonnepaneel ingebouwd. De zonnepannen zijn met elkaar verbonden door middel van kabels en deze zijn aangesloten op een omvormer die het opgevangen daglicht omzet in stroom. De stroom wordt direct op uw installatie in huis gezet en uw apparatuur functioneert dus op gratis stroom. De door zonne-energie opgewekte stroom wordt vanzelfsprekend niet in rekening gebracht door uw energiebedrijf.

Vrijwel geen extra gewicht op het dak

De zonnepannen wegen hetzelfde als gewone dakpannen en zorgen dus niet voor extra belasting van uw dakconstructie. Dit is gunstig als u een wat ouder dak heeft. Reguliere zonnepanelen wegen al snel 15 kilo per m2 en zijn dus een behoorlijke extra belasting voor uw dak. De zonnepannen blijven automatisch schoon. Het gladde oppervlak wordt vanzelf schoongespoeld door de regen.

Het ziet eruit als een normaal dak

Omdat u alleen een deel van de dakpannen vervangt door zonnepannen, ziet uw dak er verder uit als een normaal schuin dak. De zonnepannen hebben hetzelfde model als normale dakpannen. Het enige dat u ziet is het zonnepaneel dat een andere kleur heeft. In het zonnepaneel van deze dakpannen zitten 4 zonnecellen die zonlicht opvangen.

Reactie plaatsen