Glasverwarming

Glasverwarming

Bij glasverwarming, ook IQ Glas genoemd, komt de warmte niet uit een radiator, maar van het glas. Aan glas wordt een metaalcoating toegevoegd die warmte uitstraalt wanneer hij onder elektrische spanning wordt gezet. De raampartijen worden via een thermostaat geregeld. Net als bij een klassieke verwarming (cv en radiatoren) kun je dus de gewenste temperatuur instellen. Wanneer er in een ruimte te weinig glas is om de gewenste temperatuur te bereiken, kan het glas aangevuld worden met bijvoorbeeld een verwarmde spiegel of een glasradiator. De tendens vandaag is dat glas verwarmd wordt, waardoor er nauwelijks nog warmteverliezen naar buiten zijn en alle warmte in de woning zelf wordt benut.

Glasverwarming vraagt elektriciteit

Verwarmde beglazing bestaat al enkele jaren, maar was een omstreden vorm van verwarming omdat het elektriciteit vraagt. Maar met eigen zonnepanelen op het dak is het juist wel een goede investering. Bovendien heeft verwarmend glas een hele hoge isolerende waarde. En dat betekent dat er weinig energie nodig is om een behaaglijke temperatuur te brengen en aan te houden.

Geen radiatoren

Met glasverwarming worden de radiatoren onder of voor de ramen overbodig, wat een belangrijke plaatsbesparing oplevert, en natuurlijk een vermindering van het gasverbruik. Door de verwarming van de ramen slaat de centrale verwarming weer minder vaak aan. Je energierekening wordt voor ongeveer 70% bepaald door het gasverbruik. Doordat de centrale verwarming minder hard hoeft te werken, spaar je op je gasverbruik.

Glasverwarming is een verwarmingssysteem

Glasverwarming is mogelijk voor de verwarming van een enkele ruit, als bijverwarming. De investering is dan echter relatief kostbaar. Glasverwarming is, net als een cv-installatie met radiotoren, een compleet verwarmings systeem. De kosten voor glasverwarming zijn moeilijk te zeggen. Dat hangt af van de situatie bij je thuis.

Voordelen glasverwarming

Glasverwarming kent een groot aantal voordelen boven de klassieke manier van verwarmen. Zo geeft het een aangename warmte (stralingswarmte) en condenseren de ramen niet meer. Door de stralingswarmte is er minder stofverplaatsing, wat glasverwarming een ideale manier van verwarmen maakt voor astma patiënten. Radiatoren zijn niet meer nodig en glasverwarming past in elk kozijn. (vast, draaiend of schuivend, van hout, staal, aluminium of kunststof). Net al bij een gewone cv, regel je de temperatuur met een thermostaat.

IQ glas wordt vaak gebruikt voor:

  • Woningbouw met grote glasoppvlakken
  • Appartementen
  • Zwembaden
  • Serres
  • Erkers
  • Tea-rooms en Restaurants
  • Koel- en/ of diepvriesruimtes
  • Cabines voor Heftrucks
  • Medische toepassingen (geen stof op radiatoren) 

Wil jij weten hoeveel glasverwarming jou kost? Vraag hier een offerte aan.direct-offerte-aanvragen


[gravityform id="14" name="Offerte kosten glasverwarming" title="false" description="false"]
Patrick
Door

Patrick

op 15 Sep 2018

Kun je dan wel nog gordijnen gebruiken?

Pine Berg
Door

Pine Berg

op 11 Oct 2018

Beste Patrick. Jazeker kan dit. Maar de noodzaak om warmte binnen te houden is er niet. Als je lichte gordijnen neemt, komt de warmte hier wel doorheen.

Lert Fontein
Door

Lert Fontein

op 02 Mar 2017

Wanneer ik het goed begrijp gaat het om thermisch activeren van het glasoppervlak door middel van elektriciteit aan de mens-zijde van een verticale glazen scheidingsconstructie. In die constructie zal dan ook een voorziening aanwezig moeten zijn die de warmte stroom naar de buitenzijde sterk belemmert.

Ad Buijs
Door

Ad Buijs

op 12 Sep 2014

Ik heb het een paar keer verkocht en gemonteerd. Het werkt perfect en de stralingswarmte is heerlijk!

Cocky Hoogeveen
Door

Cocky Hoogeveen

op 13 Sep 2014

Dank voor je reactie op ons bericht over glasverwarming. Ik merk zelf dat veel mensen afhaken omdat het heel duur is. Hoe zijn jou ervaringen daar mee?

GLAS CONSULT-IQ GLAS
Door

GLAS CONSULT-IQ GLAS

op 24 Oct 2013

HR+ glas geeft nog altijd géén warmte af en voorkomt niet het probleem koudeval. Met verwarmend IQ-GLAS worden koude klaagmuren heerlijke warme knuffelmuren en kan het vloeropp. weer 100 % effectief benut worden. Het is pure en heerlijke stralingswarmte en tov convectionele verwarming gem. ca. 15-20 % gunstiger in verbruik. Geen storende radiatoren en stoffige putten meer voor de mooie glaspui. WWW.IQ-GLAS.NL

Cocky Hoogeveen
Reactie plaatsen