Energie besparen met glasverwarming
12 november 2013 
1 min. leestijd

Energie besparen met glasverwarming

Energie besparen met glasverwarming wordt steeds vaker toegepast. Het is een goede manier om te besparen op je energierekening. Dubbel glas zorgt voor een daling van de energiekosten door de isolerende werking. Er bestaan verschillende soorten glas van HR+ tot HR+++.  Maar ondanks de isolatie blijven de ramen wel altijd koud aanvoelen. Dat voel je als je voor het raam staat. Met glasverwarming heb je dit niet. Het voelt direct aangenaam aan en het warmteverlies door het dubbel glas is gering.

Hoe werkt glasverwarming? Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met daartussen een gas. De binnen glasplaat heeft een metaal laagje die als een elektrische weerstand werkt. De buiten glasplaat is bewerkt met een speciale coating. De binnen glasplaat zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte over de glasplaat. De buiten glasplaat reflecteert de koude naar buiten en de warmte naar binnen. Het gas tussen de glasplaten zorgt ervoor dat de warmte geleiding naar buiten tot een minimum beperkt wordt. 98 % van de warmte straalt naar binnen toe en is er dus nauwelijks verlies naar buiten.

Verlaging van de energielasten kan met glasverwarming

Glasverwarming geeft een aanzienlijke verlaging van de energielasten. Wanneer de kamertemperatuur ingesteld is op 18° heb je een gevoelstemperatuur van 23°. Dus je hoeft minder hoog te stoken om toch een aangename warmte in de kamer te hebben.

Hoofdverwarming of bijverwarming?

Glasverwarming kan zowel de hoofdverwarming zijn maar kan ook uitstekend aangelegd worden voor de bijverwarming. De radiotoren of convectorputten zijn verleden tijd met glasverwarming. Je kamer wordt dus warmer en groter.

Glasverwarming is een verwarmingssysteem

Glasverwarming is mogelijk voor de verwarming van een enkele ruit, als bijverwarming. De investering is dan echter relatief kostbaar. Glasverwarming is, net als een cv-installatie met radiotoren, een compleet verwarmings systeem. De kosten voor glasverwarming zijn moeilijk te zeggen. Dat hangt af van de situatie bij je thuis.

convectorput-zijn-overbodig-met-glasverwarming

Voordelen van glasverwarming

  • Verlaging van energielasten
  • Het binnenmilieu wordt gezonder, want radiotoren of convectorputten heb je niet meer nodig
  • Het koude gevoel dat ook bij dubbel glas met de hoogste isolatiewaarde nog steeds aanwezig is, is weg
  • UV licht wordt gefilterd, dus de meubels verkleuren minder en je oude schilderijen blijven mooi
  • Condens op de ramen is verleden tijd
  • Een korte opwarmtijd
  • Glasverwarming is een stralingswarmte. Dit betekent dat de lucht in de kamer niet eerst verwarmd hoeft te worden. De warmte voel je direct
  • De binnenruit en de buitenruit bestaat uit gehard veiligheidsglas, dus minder kans voor inbrekers
  • Glasverwarming past in ieder kozijn soort (vaste- draaiende en schuivende delen)

 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Zo werkt glasverwarming

Reactie plaatsen