Biomassa

Biomassa

Energie uit biomassa wordt opgewekt door verbranding, vergassing of vergisting van organische materialen. Dat is hout, groente- fruit- en tuinafval, maar ook plantaardige olie, mest en (delen van) speciaal geteelde gewassen.

Een verwarmingssysteem die hierop werkt is een biomassakachel, een milieuvriendelijke en geldbesparende kachel die als brandstof hout, houtsnippers, graan, pellets, stro etc. gebruikt. Een gewone houtkachel is dus ook een biomassa verwarmingssysteem.

Soorten biomassa verwarmingsinstallaties

Er zijn veel soorten kachels te koop. De verschillende verwarmingssystemen worden in landen als Finland volop gebruikt en zijn in Nederland in opmars. Het zijn meestal grotere installaties, niet direct geschikt voor een huishouden. Op wikipedia kun je hier meer over lezen.
Rob
Door

Rob

op 26 Mar 2014

Leuke informatieve website. Jammer dat ik niets kan vinden over pelletkachels.

Cocky Hoogeveen
Door

Cocky Hoogeveen

op 29 Mar 2014

Hallo Rob, dank voor je reactie op het artikel over biomassa. We hebben onlangs onze info over pelletkachels aangepast. Je kan hier de informatie over https://houhetwarm.nl/verwarming/kachel/soorten/pelletkachel/" title="Pelletkachel" rel="nofollow">pelletkachel vinden.

Reactie plaatsen