Kosten gevelisolatie

Kosten gevelisolatie

De kosten van gevelisolatie kun je snel terugverdienen. Gevelisolatie laten aanbrengen kost behoorlijk wat geld, zeker bij wat grotere woningen. Aan de andere kant zijn de besparingen ook fors. Je bespaart al vrij makkelijk tot wel 30% op je stookkosten. De kosten voor gevelisolatie kun je dus beter een investering noemen. Dankzij de gevelisolatie blijft de warmte beter binnen, waardoor de verwarming minder vaak aanslaat. Op de lange termijn houd je door je gevel te laten isoleren meer geld over. Ook is gevelisolatie goed voor de waarde van je huis en doordat je minder energie verbruikt wordt het milieu minder belast.

De kosten van spouwmuurisolatie

Een manier van gevelisolatie die vaak toegepast wordt, is spouwmuurisolatie. De werkzaamheden zijn meestal binnen een dag klaar. Via gaatjes in de voegen worden vlokken van glaswol, piepschuimbolletjes of grafietparels in de spouwmuur geblazen. De isolerende materialen vormen een laag tussen de binnenmuren en buitengevel en die werkt sterk isolerend. Spouwmuurisolatie kost € 1.000,- tot € 1.500,- voor een tussenwoning. Een tweekapper of een vrijstaand huis kost tussen de € 2.500,- en € 3.500,-.

Kosten om je gevel aan de buitenzijde te isoleren

Wanneer je de gevel aan de buitenzijde isoleert zijn de kosten hoger. Allereerst wordt het isolatiemateriaal tegen de gevel aangebracht. De isolerende laag wordt vervolgens afgewerkt met een gevelbekleding of pleisterwerk. De klus duurt langer en kost meer omdat er meer materiaalkosten zijn. Grofweg beginnen de kosten bij zo'n € 3.500,- en de kosten lopen op naarmate er een groter oppervlak geïsoleerd moet worden. De isolerende werking is beter dan spouwmuurisolatie.

Offerte

Wil je snel weten wat spouwmuurisolatie jou gaat kosten? Vul dan een offerte aanvraag in en je krijgt van meerdere bedrijven een offerte.

[phxoptin id=1430498097]

 
Reactie plaatsen