Doe-het-zelf gevelisolatie

Doe-het-zelf gevelisolatie

Doe-het-zelf gevelisolatie is mogelijk. Gevelisolatie zelf aanbrengen is op zich niet moeilijk als u een beetje handig bent. De buitengevel isoleren is een grote klus maar het levert wel een hele grote energiebesparing op. Bij deze vorm van gevelisolatie brengt u een laag isolatiemateriaal aan om deze vervolgens af te werken met gevelbekleding of pleisterwerk. Er gaat veel materiaal tegen de gevel daardoor is het ook kostbaar maar de opbrengst merkt u direct. Uw woning verliest minder warmte via de wanden. Daardoor springt de verwarming minder vaak aan en dat leidt direct tot een kostenbesparing tot zeker 30%.

De gevel isoleren met spouwmuurisolatie

Zelf spouwmuurisolatie aanbrengen is niet aan te raden. Omdat u zelf de apparatuur moet gaan huren waarmee u het isolatiemateriaal in de spouw blaast, lopen de kosten al gauw op. Bovendien moeten op veel plaatsen gaatjes in het voegwerk worden gemaakt. Hiervoor heeft u een steiger nodig en natuurlijk voldoende isolatiematerialen. Het is aan te raden om de spouwmuurisolatie te laten aanbrengen door een gespecialiseerd bedrijf. Zij hebben alle materialen en kunnen daarom de klus voor veel minder geld klaren.

Doe-het-zelf gevelisolatie door midden van een verticale tuin

Een verticale tuin kunt u makkelijk zelf aanbrengen op de gevel. De verticale tuin bestaat uit een frame dat tegen de gevel wordt gemonteerd. Op het frame komen bloemen en planten. De verticale tuin werkt warmte regulerend voor de gevel. In de winter blijft de warmte binnen beter bewaard, terwijl de verticale tuin er in de zomer voor zorgt dat het binnen koel blijft. Bovendien is zo'n aangeklede gevel ook een mooie aanwinst voor uw woning.

Kortom, er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om aan de gang te gaan met gevelisolatie.

 
Reactie plaatsen