Modellen zonnepanelen

Modellen zonnepanelen

Er zijn veel modellen voor zonnepanelen op de markt. Zonnepanelen liggen niet alleen op daken, maar je kan ze ook gebruiken om mobiele apparaten op te laden. De zonnepaneeltjes die worden gebruikt voor het opladen van telefoons, i-pads en laptops, zijn sterk in ontwikkeling. Je betaalt nog steeds een hoop geld voor oplaad apparatuur dat het eigenlijk nog niet aankan. De opladers moeten lang in de zon liggen voor een beetje energie. Maar toch, de paneeltjes worden steeds beter en sterker. Zie bijvoorbeeld de WakaWaka, een geweldig initiatief.

Flexibele zonnepanelen

Zonnepanelen kan je ook goed op de camping gebruiken. De energie die je zelf opwekt, hoef je immers niet af te rekenen met de campingbeheerder. De accu van je camper of caravan kun je bijladen met behulp van zonnepanelen. Je kan daardoor ook op campings staan waar geen stroom is of waar je 1 stopcontact moet delen met vele anderen. Hier worden vaak flexibele zonnepanelen voor gebruikt. Die kan je op caravan of camper bevestigen.

Zonnepanelen voor de camping

Er zijn verschillende opties voor zonnepanelen op de camping. Je kunt bijvoorbeeld op het dak van de caravan flexibele zonnepanelen monteren. Deze zijn licht en makkelijk te plaatsen. De installatie is doorgaans makkelijk aan te sluiten op de 12 volt installatie van de caravan. Ook kan je een Solarpod aanschaffen. Dit is een draagbare accu met een los zonnepaneel. Lees hier meer over deze Solarpod.

Camper met zonnepanelen

Ook voor de camper zijn de flexibele zonnepanelen interessant. De ongebruikte ruimte op het dak van de camper kun je gebruiken voor het plaatsen van de panelen. De accu's van de camper worden elke dag bijgeladen dankzij de zon en je kampeert langer zonder externe stroomvoorziening.

Wil je informatie of een offerte over flexibele zonnepanelen? Vul dit formulier in en we nemen contact op.

[phxoptin id=1430496488]

Reactie plaatsen